How One Craft Distiller Is Making Single Malt With American Peat

“We make single malt in Seattle because we have the perfect climate for barley, peat, and oak trees,” says Matt Hofmann, master distiller and co-founder of Westland Distillery . When he set out to make a peated single Maltwhisky, however, he ran into trouble immediately. “Nobody in the U.S. knew how to make peated malt,” admits Hofmann. Peat was never used as a fuel in the Pacific Northwest like in Scotland: no need, there are plenty of forests. As a workaround, he imported heavily peated malt from Bairds Malts in Scotland.

In 2016, Hofmann partnered with Skagit Valley Malting...

Läs mer http://whiskyadvocate.com/craft-distiller-single-malt-american-peat/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se