The Secret Science of Proof and Barrels

American whiskey drinkers can easily locate the proof of their favorite whiskey on the bottle label, but more elusive is its barrel entry proof, the alcohol strength at which it enters the wood barrel. You see, before they dump it into barrels, distillers are legally required to reduce the proof of their bourbon or rye distillate by adding water. Reducing the proof in turn increases the total volume of liquid. Thus, the lower the proof of the whiskey, the more barrels that are required, adding greatly to the final production cost.

In 1962, the U.S. Treasury raised the legal maximum...

Läs mer http://whiskyadvocate.com/secret-science-proof-and-barrels/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se