Why—and How—Barley Matters in Whisky

“How boring would it be if all wine were Merlot?” asks Matt Hofmann, master distiller at Seattle’s Westland Distillery . Much like wine grapes, there are hundreds of varieties of barley, the grain responsible for single malt scotch and other highly regarded whiskies. And Hofmann proposes that each has its own unique properties. “We’re working with one right now called Purple Egyptian. It comes from Egypt. It’s 2,000 years old. It has these really rich plum notes. It’s just fascinating. It’s very, very cool and it changes the whole idea of what whiskey making can be. … You get complexity...

Läs mer http://whiskyadvocate.com/why-and-how-barley-matters-in-whisky/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se