What Is Green Malt and What Flavors Does It Add to Whiskey?

G reen malt” isn’t some new marketing tagline for organic and sustainable malt. It refers to barley grain that is actively growing, and just a handful of distilleries worldwide make whisky with it. Typically, malt is made by tricking raw grain into sprouting and germinating, then it is kilned with air and heat to halt germination and add flavors, aromas, and colors. Most importantly, the process converts the complex starches of the barley into simpler sugars appropriate for alcohol fermentation. All malt is “green” (wet and growing) at some point, but forgoing the kiln to brew with that active,...

Läs mer http://whiskyadvocate.com/what-is-green-malt-and-what-flavors-does-it-add-to-whiskey/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se