Small Barrel Whiskey Aging Explained

Have you ever wondered why many craft distillers seem to be fond of diminutive barrels? It’s not because they haven’t learned how to lift with their knees. According to Mark McDavid, co-founder of Ranger Creek Distilling in San Antonio, their smaller 5-gallon and 25-gallon barrels yield a very different whiskey from their standard 53-gallon. “The way I describe them is oak forward, punchy, and compact bourbons,” says McDavid. The difference arises from the greater surface area of oak exposed to each bottle, which increases dramatically as barrels get smaller; a law first described by Galileo in 1638. Some promote this...

Läs mer http://whiskyadvocate.com/small-barrel-whiskey-aging-explained/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se