Benromach Triple Distilled

Benromach is experimenting with different distillation and maturation methods and the latest result is the Benromach Triple Distilled .

It has been distilled once in the wash still, and then twice in the spirit still, before being matured in first-fill bourbon barrels for eight years. Triple distillation usually leads to a lighter, smoother style of whisky.

I’m trying it head-to-head with a recent batch of Benromach 10 .

 

 

imageBenromach Triple Distilled 2009 (50%, OB 2017, 15.600 btl.)

Nose: a lot more narrow than the 10yo, although it’s easy to see the common DNA. Pear and lemon, rubbed orange...

Läs mer https://www.whiskynotes.be/2017/benromach/benromach-triple-distilled/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se