Bloggarkivet

Här kan du läsa andras eller skapa din egen blogg i ämnet whisky.
Teckensnitts storlek: +

Månadens Whisky

Månadens Whisky

Då var det dags att utse månadens whisky. Vi ligger lite efter med mars men bättre sent än aldrig och här kommer våra utsedda drams.

Månadens Dream dram har nog varit den enklaste att utse. Vi fastnade hemma hos Stefan Andersson en kväll för att antal veckor sedan och blev bjudna på Laphroaig 27yo. Hela gänget blev blåsta av stolen av denna dream dram som var av exceptionella mått. Det var för flera av oss en topp tre dram BANG utan tvekan. Så att valet föll på denna som månadens dream dram var inte så konstigt.

 

Månadens Most Bang är en flaska som funnits ett tag på systembolaget och även här var vi rörande överrrens om att välja denna som Most bang för mars. Highland Park Cask Strength är en special for Sweden butelj som funnits sedan ett drygt år tillbaka i ordinarie sortiment. Vi har provat denna vid ett flertal tillfällen och varje gång har vi förvånats över vilken fantastisk kvalitet den håller. Har du inte redan provat denna så är det hög tid att plocka upp en från närmaste systembolag. Kolla även in Bennies noter på den som finns här

Som månadens dram har vi utsett Springbank 18. Även här har vi provat vid många olika tillfällen och årgångar. Denna senaste utgåvan har kanske gjort något snäpp ner från de tidigare men det är ändå en riktigt bra dram som håller en fantastisk kvalitet och vi gillar framför allt Springbanks inställning. De lägger ingen tid på fancy paketering eller design av etiketter. Här ligger all kvalitet i flaskan och man gör ingen hemlighet av att detta är ett hantverk ända ut i fingerspetsarna. Springbank förtjänar att omnämnas som månadens dram bara genom att de har rätt inställning.

Kommentera gärna inlägget med era tankar och bästa drams just nu.

 

 

Hov i Spritlokalen
Grilldrickan som dog
 

Kommentarer 2

Guest - Martin Rosén den lördag, 21 mars 2015 06:51

Kan hålla med om att Springbnk 18 är en riktig höjdare. Synd bara att den försvunnit från Border Shop för det priset som den såldes för där var ju helt oslagbart. Vi hoppas att den kommer tillbaka.

Laphroaigen är som sagt en dröm att få prova och kommer förmodligen att stanna där.....liiiite avis är man allt.

Highland Parken har jag inte ens tänkt på så denna skall vi kolla upp direkt. Dessutom ett trevligt format om man vill testa. Tack för input och en bra sida.

/Martin

0
Kan hålla med om att Springbnk 18 är en riktig höjdare. Synd bara att den försvunnit från Border Shop för det priset som den såldes för där var ju helt oslagbart. Vi hoppas att den kommer tillbaka. Laphroaigen är som sagt en dröm att få prova och kommer förmodligen att stanna där.....liiiite avis är man allt. Highland Parken har jag inte ens tänkt på så denna skall vi kolla upp direkt. Dessutom ett trevligt format om man vill testa. Tack för input och en bra sida. /Martin
Patrik Barkevall den tisdag, 24 mars 2015 10:56

Man tackar för inputen Martin!

Jadu det är ett previlegium att ha fått prova den där 27 åringen och den passade därför ypperligt som månadens dreamdram. Det har funnits folk som samplat den i olika grupper på Facebook samt whiskyforum men det tenderar ju att bli ganska dyr även om man bara vill ha nåra centiliter.

Springbank tillsammans med mycket annat har blivit utsatta för prispress på flera ställen. De har även ökat i pris på Systembolaget ganska rejält under det senaste året. Hade man vetat detta när man plockade upp de sista från bordershoppen hade man nog tagit en hel låda :-)

0
Man tackar för inputen Martin! Jadu det är ett previlegium att ha fått prova den där 27 åringen och den passade därför ypperligt som månadens dreamdram. Det har funnits folk som samplat den i olika grupper på Facebook samt whiskyforum men det tenderar ju att bli ganska dyr även om man bara vill ha nåra centiliter. Springbank tillsammans med mycket annat har blivit utsatta för prispress på flera ställen. De har även ökat i pris på Systembolaget ganska rejält under det senaste året. Hade man vetat detta när man plockade upp de sista från bordershoppen hade man nog tagit en hel låda :-)
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se