Putte
Putte
Offline
Löst
0 röster
Det har kommit en hel del nya medlemmar till siten den senaste tiden och det skulle vara kul att få höra vad ni alla tycker om siten? Tyck gärna till i denna tråden. Alla tankar och idéer är välkomna :-)
Du skrev i: Generellt om whisky
måndag, 03 mars 2014, 16:23
Gilla
1
Share this post:
Svar (9)
 • Accepterade svar

  TheGold
  TheGold
  Offline
  måndag, 10 mars 2014, 22:02 - #permal'nk
  Löst
  0 röster
  I think it is a good site, but not majbe immediately obvious what is where within it. I have a "Bing" (thank you Microsoft) automatic translation - its about as good at translating Swedish to idiomatic English as my Swedish is (and believe me, my Swedish is not good - I am always using urshekta min Svenska...!). If you could do a simple YouTube video just explaining how the various bits of the site work, it might be fun. David.
  Gilla
  1
  Svaret är minimerat Show
 • Accepterade svar

  Rolle
  Rolle
  Offline
  tisdag, 11 mars 2014, 07:56 - #permal'nk
  Löst
  0 röster
  Hi David

  First i want to take the opportunity to welcome you to our site and for giving us some inputs.
  We are constantly updating and adjusting the site so you members can get the best out of it.
  Unfortunately, all this is a completely non-profit work and we make no money out of the site which means that at the time, we got some limited tools to do all the function we want.
  But a couple of "instruction" videos would not be any problem at all.

  There are actually a lot of tools and functions on the site as it is now, but we will go easy on you members so you don´t "loose" yourself here:)

  Anyway, thx for the input and keep on asking questions so we can make this site more useful and complete to you.
  Remember....we are building this site together;)
  Gilla
  1
  Svaret är minimerat Show
 • Accepterade svar

  TES13
  TES13
  Offline
  tisdag, 11 mars 2014, 15:15 - #permal'nk
  Löst
  0 röster
  Godt jobbet :)

  Jeg har tre spørsmål:

  1) Jeg likte instruksjonsvideoene om å skrive tastenote og legge inn ny flaske! Det blir spennende å prøve dette :) Jeg vet ikke om det er mulig å gjøre noe med det, men videoene startet med at lyden var mutet. Kanskje kan default være at de starter med lyd?

  2) Nå har jeg ikke selv testet å legge inn en tastenote, men hvis det fortsatt er slik som det ser ut i videoen, så lurte jeg på om det var mulig å snu skalaen på poengsummen? Vi får tro at de fleste whiskyene vi smaker, får en score mellom 20 og 25 :p , og da ville det vært praktisk om 25 var øverst.

  3) Til sist lurte jeg på hvordan det vises at jeg har lagt til meg selv som deltaker på whiskymessen i Göteborg, se det vedlagte bildet. Er det slik at når det synlige valget er "delta inte", så betyr det at jeg er registrert som at jeg deltar? (Jeg greier ikke se å selv om vedlegget ble med. Jeg har lastet opp to ganger nå, men finner det ikke. Kanskje dere ser det?)
  Gilla
  2
  • Putte
   över en månad sen
   Tack för inputen Tone!
   Låt oss titta på detta och se om vi kan göra det tydligare :-)

   De instruktionsvideos vi gjort hittills är snabbt framtagna för att det fanns en efterfrågan. Vi hoppas kunna ladda upp fler och bättre Video guider inom kort så att det blir lättare att förstå hur man ska göra.

   Fortsätt gärna att ge oss input. vi lovar att ta till oss allt och försöka förbättra siten.
  Svaret är minimerat Show
 • Accepterade svar

  TES13
  TES13
  Offline
  fredag, 14 mars 2014, 14:09 - #permal'nk
  Löst
  0 röster
  Jeg skulle legge til Udo som min venn. Etter at jeg hadde trykket "legg til", så fikk jeg denne beskjeden:
  "TES13 kommer att få din förfrågan. TES13 måste bekräfta att ni är vänner."

  Jeg tenker at teksten heller skulle vært at "Udo kommer att få din förfrågan" - ikke TES13 - det er jo meg?
  Svaret är minimerat Show
 • Accepterade svar

  admin
  admin
  Offline
  måndag, 17 mars 2014, 10:39 - #permal'nk
  Löst
  0 röster
  TES13: Jag skall kolla på detta. Det är översättningen som är fel bara där tror jag! .. Översättningarna har gjorts väldigt raskt och inte så noga på många ställen. Därför har det blivit fel "strängar av text" på olika ställen. Jag har fixat en hel del sådana redan och skall se till att denna blir fixad också!

  På din fråga kring varför det inte var ljud på youtube så är det väldigt konsitgt. Det är Youtube så jag tror det var så att du kanske har tryckt på Mute på någon video du kikat på tidigare på Youtube och sedan minns Youtube detta över alla andra också.

  Att sätta en annan sortering på poängen bör inte va några problem alls! Ska kika på detta också.

  På nummer 3 där .. Hänger inte riktigt med där. Om du väljer Deltar inte så har du en gång valt att du kommer delta i evenemanget. Jag tror du fick ordning på detta eller ?
  Gilla
  1
  Svaret är minimerat Show
 • Accepterade svar

  TES13
  TES13
  Offline
  onsdag, 19 mars 2014, 20:00 - #permal'nk
  Löst
  0 röster
  Takk for godt svar og kloke ord ;)

  Joda, nå spilte jeg en annen YouTube-video med lyd, og da startet instruksjonsvideoen med lyd etterpå. Sorry...tenkte ikke på det.

  Ja, det der med å delta på arrangement skjønte jeg ikke helt - jeg trodde at jeg skulle dukke opp blant de andre medlemmene som deltar. Ser det ut for deg som om jeg skal delta på messen i Göteborg?
  Svaret är minimerat Show
 • Accepterade svar

  admin
  admin
  Offline
  onsdag, 19 mars 2014, 21:47 - #permal'nk
  Löst
  0 röster
  TES13: om du går in på http://www.tastenote.se/natverk/whisky-evenemang-massor/viewevent/2-en-ol-whiskymassa-2014 så borde du ha en knapp Svar? Tryck på den och välj sen Delta så borde du va med.

  Nu när jag kollar så är du inte med.

  Även jär skall jag fixa en del med översättningarna så det blir tydligare
  Gilla
  1
  Svaret är minimerat Show
 • Accepterade svar

  TES13
  TES13
  Offline
  onsdag, 19 mars 2014, 23:08 - #permal'nk
  Löst
  0 röster
  Okei! Jeg trykket på "delta inte" og da fikk jeg valget mellom å delta eller delta inte! Nå er jeg med :-)
  Svaret är minimerat Show
 • Accepterade svar

  MaxBroden
  MaxBroden
  Offline
  söndag, 05 februari 2017, 16:18 - #permal'nk
  Löst
  0 röster
  Hej!

  Sidan är väldigt bra! Väldesignad och gött med ett forum, synd bara att inte aktiviteten ligger på topp. Inte så skoj att lägga pengarna på annonsering när det är non-profit heller förstår jag! Men kommer fler medlemmar är det ju Sveriges givna whiskycommunity! Utan att pissa på någon annan så väljer jag Tastenote framför whiskyforum alla dagar i veckan p ga gränssnittet. Hoppas fler kan hitta hit :-)
  Gilla
  1
  • Rolle
   över en månad sen
   Tjena MaxBroden

   Kul att du gillar sidan. Detta med en forumsdel är inget som vi direkt "marknadsfört" i någon utsträcknig. Vi ville få med den möjligheten för att den skall finnas och fokus har ju legat på att få in många recensioner så det blir en bra bank. Tyvärr går det lite trögt att få in medlemmarna att skriva vilket gjort att de flesta notes är våra egna men vi har några frekventa medlemmar som är flitiga och det är vi tacksamma för. Det är bredden som är viktig för oss och att man kan skriva oavsett nivå. INGET är ju rätt eller fel här men visst...det kan vara svårt att utrycka sig ibland och man kanske inte vill "utlämna" sig för gransknig men vi hoppas att man inte skall behöva känna det utan här får vi alla möjligheten att delge våra intryck.

   Vore fantastisk kul om även forumet fick lite mer uppmärksamhet för här kan man snacka om vad man vill som rör drycken och/eller annan dryck.
   Vi har även lite andra ideér om denna del och vi kanske får anledning att börja titta på detta inom en snar framtid

   Häng på och forma vår sida och vi uppskattar alla förslag som kan göra den bätte
  Svaret är minimerat Show
Ditt svar

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se