Springbank 10 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/51/3e/62/Springbank-10-year-old-92-1429641372.jpg
 
86 (2)
0

Whisky

Distilleri
Springbank
Ursprungsland
Skottland
Region
Campbeltown
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
  • Bourbon
  • Sherry
ABV (%)
46
Lagrade år
10
Nr. Systembolaget
85537

Vad besökare tyckte

2 tastenote

Poäng 
86
 
Poäng 
 
86
Näsa 
 
23
Smak 
 
21
Avslut 
 
21
Balans 
 
21

Whisky

Tastenote titel
Min första Springbank, whiskyns Rolls-Royce som den kallas! Nåväl vi får se!
700 ml flaska öppnad 160929
Doft
Rök dominerar, svårt känna så mycket annat även om röken är mycket måttlig i denna whisky. Lite vatten öppnar för en frisk och fruktig doft att komma fram. Framför allt väldoftande apelsin, tillsammans med toner av choklad och vanilj.
Känner några mer dofter jag tyvärr inte kan identifiera. Mycket komplex doft.
Smak
Första anslaget söt och pepprig som får tungan att krulla sig, för att sedan gå över i en söt eftersmak av grape och ton av apelsin. Lätt torr i texturen
Avslut
Medellång, söt samt måttligt bitter
Beskrivning / Sammanfattning
Det är ingen dålig whisky alls, men för sitt pris anser jag den inte är prisvärd. Doften lovar mycket mer än smaken tyvärr. Balansen inte helt i linje med många billigare whisky helt enkelt
Var denna recensionen till någon hjälp? 
Poäng 
 
85

Whisky

Tastenote titel
Den yngsta whiskyn i Springbanks standardsortiment.
Beskrivning / Sammanfattning
Doft: Möts direkt av en komplex näsa med mjölkchoklad, eukalyptus och tranbärsjuice. Även den underbara signaturröken som man kan hitta i de flesta springbanks finns där, kanske lite mer traditionellt rökig än sina äldre syskon (15 och 18-åringen)

Smak: Röken tar över och det finns en liten spetsig spritsmak som eldar till hela upplevelsen. Kanel, örter och även en jordig smak. Också något som smakar så som tidningspapper luktar.

Eftersmak: Den lämnar en speciell beska som påminner om muskotnöt och en smått söt, jordig röksmak som klingar ut ganska fort

Helhetsintryck: Personligen så tycker jag att springbank håller en mycket hög standard på sina standardbuteljeringar. Denna är en riktigt bra "skåpswhisky" som jag kan tänka mig att de flesta kan uppskatta. Den har en snygg balans och en komplexitet som gör att man gärna tar en dram till. Sedan om man känner för en liknande upplevelse, fast lite mer av det goda så bör man inte tveka på att testa deras äldre sorter - mer whisky för en lite högre peng.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se