Recensionens detaljer

 
Springbank 10
Whisky
Poäng 
 
85

Whisky

Tastenote titel
Den yngsta whiskyn i Springbanks standardsortiment.
Beskrivning / Sammanfattning
Doft: Möts direkt av en komplex näsa med mjölkchoklad, eukalyptus och tranbärsjuice. Även den underbara signaturröken som man kan hitta i de flesta springbanks finns där, kanske lite mer traditionellt rökig än sina äldre syskon (15 och 18-åringen)

Smak: Röken tar över och det finns en liten spetsig spritsmak som eldar till hela upplevelsen. Kanel, örter och även en jordig smak. Också något som smakar så som tidningspapper luktar.

Eftersmak: Den lämnar en speciell beska som påminner om muskotnöt och en smått söt, jordig röksmak som klingar ut ganska fort

Helhetsintryck: Personligen så tycker jag att springbank håller en mycket hög standard på sina standardbuteljeringar. Denna är en riktigt bra "skåpswhisky" som jag kan tänka mig att de flesta kan uppskatta. Den har en snygg balans och en komplexitet som gör att man gärna tar en dram till. Sedan om man känner för en liknande upplevelse, fast lite mer av det goda så bör man inte tveka på att testa deras äldre sorter - mer whisky för en lite högre peng.
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

3 Resultat - Visar 1 - 3  
 
Ordna 
 
TES13 Skrivet av TES13
april 21, 2015
Jeg er enig med deg når det gjelder denne. En god whisky. 84p hos meg. Jeg har smakt to andre 10-åringer som har vært IB og ren bourbon-lagring; én first-fill og én refill. De har falt enda bedre i smak hos meg, men det kan jo også ha sammenheng med at de begge ble fyldigere av å være på fatstyrke ;-)
Som svar på tidigare kommentar

WhiskyBenke Skrivet av WhiskyBenke
april 22, 2015
Haha, det var väldigt vad vi verkar dela samma smak ofta :)
Jag önskar att jag kunde säga detsamma, har hört att åtminstone OB's CS-utgåvor skall vara riktigt bra, så kan inte tänka mig att en IB skulle vara mycket sämre den :)
Johnny Skrivet av Johnny
september 14, 2016
Just beställt denna. Hoppas dock den kommer falla mig på tungan lite bättre;)
3 Resultat - Visar 1 - 3  
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se