Caol Ila 25yo / 1979 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/7f/52/9b/IMG-6917-1-62-1487064658.jpg
 
90 (1)
0
Caol-Ila-25-1979.jpg

Whisky

Distilleri
Caol ila
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Destillerad
1979
Buteljerad
2005
ABV (%)
58
Antal flaskor
6000
Lagrade år
25

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
90
 
Poäng 
 
90
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
Caol Ila 25yo som orginal utgåva är kanske mest känd i sin svarta låda och etikett och på 43% AVB. De har dock spottat ur sig två varianter på fatstyrka och i Vintage utgåvor. En från 1978 och en från 1979.

Denna är den senare utav dessa.

Färg: Ljus guld
Doft
Härligt rund och marin. Sälta från en havsvind, ostronskal. Röken spelar en mer anonym roll men ligger
snyggt inunder som gammelrök kan göra med åren. Med detta kommer friska frukttoner fram i päron och äpple och inunder söt banan (tänker den gamla godisen Banana Skids) och lite mandelmassa som addera sötma. På djupet lite syrliga ek toner, ingefära och lätt grönt te.
Smak
Här ökar sältan och den blir än mer marin. Mycket sälta ihop med mer kryddiga inslag i peppar. Citron, päron med lite söta ale toner. Blir lätt kärnig och torr i gammel ek men det sitter fint ihop med fruktig sötma.
Avslut
Medellång till lång eftersmak med citron och en tydlig malt/ale ton i sin sötbrödiga karaktär. Fortsatt sälta med kolad ek.
Beskrivning / Sammanfattning
Härlig gammel rökare med mycket frukt och snyggt tonad rök. Mer marin än vad jag förväntade mig av en Caol Ila vilket var härligt. Gjorde ett besök på Carlsberg bryggeri idag och just den doften man har i luften på ett bryggeri infanns sig på ett tilltalande sätt i smaken.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se