Black Snake Vat 7 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/ef/bb/cb/BlackSnakeVat7FirstVenomBAG57-2PICT2224-22-1457981684.jpg
 
87 (1)
0
Skriv en tastenote
BlackSnakeVat7FirstVenom.JPG

Whisky

Distilleri
Undisclosed
Oberoende buteljerare
Blackadder
Ursprungsland
Skottland
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single cask
  • Single Malt
Buteljerad
2015
Fattyp
Sherry
Fatbeskrivning
PX Sherry Finish
ABV (%)
57
Antal flaskor
350
Lagrade år
NAS
Övrigt om flaskan
Exclusive for Clydesdale celibrating 10 years
Nr. Systembolaget
40455-01, 690 SEK, Photo Credit: Clydesdale.se

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
87
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
(Updated: mars 16, 2016)
Poäng 
 
87

Whisky

Tastenote titel
Black Snake är en Single Maltwhisky som produceras av Blackadder.
Det speciella är att man låter en bra, icke namngiven, single malt få ligga i ett stort före detta sherryfat en tid. I detta fall är det ett s.k. PX fat där whiskyn har fått ligga i över ett år innan man tappade av cirka 2/3-delar av innehållet för att fylla dessa flaskor.
Sedan fyllde man fatet igen med whisky från samma destilleri och det får ligga i cirka ett år till nästa utgåva kommer från detta fat nr 7.

(Text hämtad från Clydesdale.se)
Beskrivning / Sammanfattning
Doft:
Rund söt inledning med knäckkola och sherry. Med tiden bryter sötman upp något och friskare fruktstick av äpple, citron skal, apelsin letar sig fram.
Med än mer tid kommer en behövlig kryddig ton som blandar upp sötman på ett trevligt sätt och nu börjar det bli riktigt trevligt.
Knäckkolan smalnar av och lämnar plats för hasselnötter och russin. Lätt maltighet i basen tillsammans med läder och choklad. Kryddan ökar i form av ingefära och lite frisk pepparmint. Bra doft!


Smak:
Medelfyllig munkänsla där kryddan hoppar och ger dig en bra omgång. Mindre söt upplevelse än i doft och malten tar ett steg fram.
Pepparmint och ek krydda håller dig vaken och bakom lirar en tunnare sherry presentation. Grapefrukt, läder och ek bidrar till nätt beska men helt ok i sammanhanget.


Eftersmak:
Medellång eftersmak med fortsatt kryddig presentation. Grape, sherry, malt, ingefära och pepparmint tillsammans med lite örter och ek i en kolad ton


Sammanfattning:
En helt klart inressant och bra whisky med fruktig sherry (inte mörk och tung bomb) och kryddighet. Saknar lite i eftersmaken men på det hela en riktigt kvalitativ upplevelse och om vi skall blanda in ordkombinationen NAS och pris, har vi både kvalité och till ett mycket bra pris: 690 SEK.

Släpps på systemets tillfälliga sortiment 18/3-2016
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se