Glen Garioch 15 sherry cask Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/9c/b8/58/ggrob1999-43-1457729143.jpg
 
90 (1)
0
glen-garioch-15-sherry-cask.jpg

Whisky

Distilleri
Glen Garioch
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
ABV (%)
53.7
Lagrade år
15
Övrigt om flaskan
Travel retail special

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
90
 
Poäng 
 
90
Näsa 
 
22
Smak 
 
24
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Glen Garioch only for travel retail. Ja det är oavsett väldigt trevligt att hitta en sådan här sak för runt 500 lappen, 15 år gammal och Cask strength. Inte illa, inte illa alls...
Doft
Nosen tar fart direkt med karamel, slitet läder, kanel och apelsin. Wow är det första man får in i skallen när den tar sats in i näsan. En lätt rökslöja kommer smygande upp och liksom ramar in det hela på ett elegant sätt. Trots allt så finns typiska Geerie dofter där men den flaggar för sherry tunga smaker så låt oss gå vidare...
Smak
Knäck, russin, en initialt söt gom med fortsatt bränt socker och apelsin. En mycket angenäm upplevelse detta må jag säga. Det som slår mig är att jag förväntade mig ett något mycket strävare möte i smaken men den lirkar sig elegant igenom munnen och får mig nästan att le lite grann. Hur tusan hittar man något i denna klassen för 500 kr i dagens läge!?? Fantastiskt.
Avslut
Krämigt sött och välbalanserat.
Beskrivning / Sammanfattning
En förvånansvärt bra Glen Garioch som trots sina dryga 53% inte alls vinner på att vattnas ner någon nämnvärt. GG har lyckats pricka helt rätt här och för runt 500 kr på Bordershoppen så kan man bara skratta sig lycklig över att få ha några flaskor av denna i hyllan.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se