Laphroaig Signatory TWE exclusive 1998 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/d1/2b/16/lrgsig1998v8-53-1455902618.jpg
 
89 (1)
0
Skriv en tastenote
lrgsig1998v8.jpg

Whisky

Distilleri
Laphroaig
Oberoende buteljerare
Signatory Vintage
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single cask
  • Single Malt
Destillerad
19980922
Buteljerad
20150206
Fattyp
Sherry
Fatbeskrivning
Refill Sherry Butt
Fatnummer
700389
ABV (%)
59.9
Antal flaskor
585
Lagrade år
16
Övrigt om flaskan
Cask Hand Picked By The Whisky Exchange

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
89
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
89
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
I några omgångar har den kända whiskybutiken i London The Whisky Exchange köpt och buteljerat fat från den oberoende buteljeraren Signatory Vintage och sålt dem exklusivt i sin butik. Denna buteljering är från deras andra släpp.
Doft
Vissa whiskies kan projicera en bild i huvudet precis i stunden som doftämnena når näsan. I detta fall så sitter jag plötsligt vid en brasa i skogen, det har precis kommit en regnskur och av någon oförklarlig anledning har jag en polkagris i mun. Och med tanke på att det är en Laffe som är under luppen, så kan du ge dig f#n på att askan och röken blåser mot just dig, oavsett hur ofta man flyttar på sig, om ni förstår vad jag menar.

Det är alltså en tydlig doft av blött trä som eldas upp i brasan, samtidigt som en mintig doft är starkt närvarande som hamnar någonstans mellan friska, örtiga eukalyptusblad och söt polkagris. Samtidigt så är den klassiska tjärpastillen med, som jag ofta finner i Laffe och även Ardbeg så många gånger.
Smak
Här är det en tokrökt köttbit som har legat på brasan, med mycket av den svarta stekytan på. Granbarr och den där medicinala, typiska Laphroaigkaraktären. Det är märkbart alkoholstarkt, men herrejäklar vilken smakexplosion det också är!
Avslut
Rosmarin, granbarr, våt bark och skogsjord.. Också gummi, dock inte av den otrevliga sorten. Håller i sig njutbart länge.
Beskrivning / Sammanfattning
Utan tvekan en väldigt rolig Laphroaig. Jag som tyckte att detta destilleri hade stark karaktär överlag, så tittar denna fram som en tung käftsmäll som bara vrålar attityd..! Bra val av TWE måste jag säga.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se