Glenlivet Nadurra Oloroso Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/ba/ec/e2/glenlivet-nadurra-oloroso-bottle-box-60-7-alc-p-70-1449431423.jpg
 
88 (1)
0
Skriv en tastenote
glenlivet-nadurra-oloroso.jpg

Whisky

Distilleri
Glenlivet
Ursprungsland
Skottland
Region
Speyside
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Fattyp
Sherry
Fatbeskrivning
Oloroso
ABV (%)
60.3
Lagrade år
NAS
Övrigt om flaskan
OLO615
Nr. Systembolaget
85625

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
88
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
(Updated: december 09, 2015)
Poäng 
 
88
Näsa 
 
22
Smak 
 
23
Avslut 
 
21
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Nadurran är tillbaka i en helt ny version. Numera i en first fill Oloroso kostym och med ett mycket atraktivt pris. Skynda fynda som Gunde skulle ha sagt.
Doft
Creme de la creme, vaniljfudge, knäck, brända mandlar och torkad frukt. Oj oj oj här var det mycket pow i doften och med modiga 60,3% förväntar man kanske sig en hel del spritiga toner då det bör vara en ganska ung whisky. Men här finns faktiskt ganska mycket djup.
Smak
Först rejäl sötma, russin och mörk kola och choklad. Det är verkligen pang på med alkohol puffen och gommen nästan domnar! För en ungtupp är detta faktiskt riktigt bra. Att glenlivet är bra sprit råder det ingen tvekan om och detta är ingen åldring. Det skvallrar inte minst priset om. 499:- för small batch och drygt 60% ger inte många kronor över i leden av agenter och distributörer.
Avslut
Här är om möjligt åldern lite mer tydlig och de tidiga estrarna som sötman, russinen och den mörk kolan dör snabbare än man kanske hade förväntat och den liksom byter skepnad till att bli ganska blommigt fruktig. Det känns som en liten ursprungspåminnelse av råspriten och jag hittar till och med viol mot döden.
Beskrivning / Sammanfattning
Oavsett att den spretar lite så är detta en brilliant buteljering från världens numera största single malt distilleri och ett givet köp för under 500 kronor
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se