Kilchoman madeira cask

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/44/fc/31/kilchoman-madeira-cask-matured-5-1447625022.jpg
 
87 (1)
0
Skriv en tastenote
kilchoman-madeira-cask.jpg

Whisky

Distilleri
Kilchoman
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Fattyp
  • Amerikansk ek
  • Bourbon
  • Madeira
ABV (%)
50
Lagrade år
NAS

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
87
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
87
Näsa 
 
22
Smak 
 
21
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Kilchoman har gett sig på Madeirafaten.
Doft
Det första som slår mig är en doft av söt outspädd jordgubbssaft och faktum är att färgen faktiskt påminner lite om utspädd jordgubbssaft med sin snyggt svagt rosa färg. Det låter kanske helt åt skogen men den fortsätter med lite typisk rökt fisk och sot som båda för mig är ganska typiska Kilchoman signaturer. Riktigt trevlig näsa detta som rundas av väl med godis ala hallonbåtar.
Smak
Väldigt söt i första träffen på tungan. Vi snackar pepprig söt jordgubbe. Kryddan accelererar en del men utan att attackera för mycket. Ganska fyllig och med en rök som accelererar tillsammans med en tilltagande sälta. Ger intrycket av ungdomlighet men på ett elegant sätt.
Avslut
Eftersmaken är lång och der sig av med en mer sotigt rökig vinnare i döden. I grunden är det här riktigt bra men det finns ändå oslipade kanter som jag inte kan komma ifrån.
Beskrivning / Sammanfattning
Kilchoman har levererat i stort sett genom alla typer av fat men kanske inte alltid lyckats jättebra med vinfaten. Madeiran gör sig faktiskt riktigt bra och även om detta bara handlar om en slutlagring så tillför det flera intressanta dimensioner. Det här vill iaf jag se mer av..
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se