Machrie Moor 6th edition Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/36/f2/1a/MachrieMoor20201520Ed620-30-1444843563.jpg
 
83 (1)
0

Whisky

Distilleri
Arran
Ursprungsland
Skottland
Region
Islands
Whiskytyp
Single Malt
Buteljerad
2015
ABV (%)
46
Antal flaskor
15000
Lagrade år
NAS

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
83
 
Poäng 
 
83
Näsa 
 
22
Smak 
 
21
Avslut 
 
20
Balans 
 
20

Whisky

Tastenote titel
Årets upplaga av Machrie Moor. Nu finns det totalt 6 stycken olika utgåvor samt 2 stycken Cask Strength. Förra året fiskade jag hem den första utgåvan på fatstyrka och i år kommer jag också att köpa den nya versionen. Den första var en trevlig upplevelse tycker jag och det finns ingen anledning att tro att 2:an skulle vara annorlunda. Men nedan recenseras den utspädda 46% utgåvan. Misstänker skarpt att båda utgåvorna kommer till systembolaget inom kort (i skrivande stund, oktober 2015)
Doft
Varm torvrök, päron, lätta mineraltoner och citrus. Här finns också typisk ungdomlighet i form av nydestillat, något som påminner mig om grappa eller tequila faktiskt.
Smak
Den anländer ganska sött på hela tungan, florsocker och torvrök finns här. Den utvecklas efter några sekunder på tungan mot söt mynta, spearmint tuggummi och kornsprit som jag associerar med vått papper.
Avslut
Avslutet handlar mest om torvrök och svartpeppar.
Beskrivning / Sammanfattning
Vad tycks om denna??? hmmm, för att citera Café Bärs,
- Aaa, rätt schyst faktiskt!

Visst är den något endimensionell. Det händer inte så mycket som man i bland kan önska men den är inte heller för komplicerad. En bra dram att hälla upp en kall vinterdag och bara njuta av stunden utan att analysera sönder hela momentet.

Poängintervall 81-85.

Cheers!
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se