anCnoc Black Hill Reserve Het!
http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/01/a4/48/image-63-1443986489.jpegWhisky
Distilleri
Knockdhu
Ursprungsland
Skottland
Region
Speyside
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
- Amerikansk ek
- Bourbon
Fatbeskrivning
Ex. Bourbon
ABV (%)
46
Lagrade år
NAS
Övrigt om flaskan
Tax free
Vad besökare tyckte
2 tastenote
Poäng
84
Näsa
20
Smak
21
Avslut
22
Balans
21
Whisky
Tastenote titel
anCnoc gör åter en bra whisky med sin Black Hill Reserve tycker jag.
Doft
Det första jag känner är en medicinal citrus känsla men sedan kommer det citrus, en viss smör doft och en härlig söt fruktighet i form av päron och (gröna söta) äpplen.
Smak
En något sträv munkänsla med touch av citrus. Där finns även fruktighet en i form av päron vilket alltså återkommer i smaken. Jag tycker mig även känna en viss toffee.
Avslut
Här tycker jag att eftersmaken är ganska lång. Den är syrlig med inslag av frukt och något jag vill likna vid vaniljfudge.
Beskrivning / Sammanfattning
Efter att ha fått höra att detta skulle vara en "så där whisky" måste jag säga att jag blev positivt överraskad. Jag tycker detta var en bra whisky som jag lätt skulle kunna ha hemma. Både som vardagswhisky men även som lördagsdram och bjudwhisky.
Var denna recensionen till någon hjälp?
Poäng
83
Näsa
20
Smak
21
Avslut
21
Balans
21
Whisky
Tastenote titel
Speysidedestilleriet Knockdhu (grundat 1893) kallar sedan 1993 sin whisky för anCnoc, detta för att undvika sammanblandning med singelmalten från Knockando distillery.
Knockdhu producerar stora mängder blended whisky, men har även flera fina singelmalter som blivit omtalade och populära, inte minst 16-åringen som vunnit många priser.
Som så många andra destillerier har man även slagit sig in på den viktiga Travel retail marknaden och jag har kommit över några buteljeringar som jag kommer att testa framöver. Först ut är Black Hill Reserve, en icke rökig NAS-whisky som lagrats på en blandning av first fill American oak och fd. bourbonfat. Black Hill Reserve är inte färgad eller kylfiltrerad.
Knockdhu producerar stora mängder blended whisky, men har även flera fina singelmalter som blivit omtalade och populära, inte minst 16-åringen som vunnit många priser.
Som så många andra destillerier har man även slagit sig in på den viktiga Travel retail marknaden och jag har kommit över några buteljeringar som jag kommer att testa framöver. Först ut är Black Hill Reserve, en icke rökig NAS-whisky som lagrats på en blandning av first fill American oak och fd. bourbonfat. Black Hill Reserve är inte färgad eller kylfiltrerad.
Doft
En syrlig doft av grönt äpple inleder och pockar på uppmärksamhet. Det gör även ett blommigt inslag, citrus, honung och vanilj. En lätt, fräsch och litet kryddig doftpalett.
Smak
Lätta men ändå fylliga smaker av vanilj, toffee och päron. Det ingår även en citruston, men mer åt apelsinhållet till och kryddiga ektoner med en fin pepprighet på tungan och läpparna.
Avslut
Ett medellångt kryddigt och värmande avslut med ektoner, malt, vanilj, päron och citrus Det är både syrligt fräscht och gott pepprigt på samma gång.
Beskrivning / Sammanfattning
anCnoc - Black Hill Reserve är en riktigt trevlig whisky som med sin lätta och fräscht fruktiga stil får mig att tänka på sommaren. Ge den ett par droppar vatten och minst 30 minuter i glaset, så bjuds du på en fint balanserad, men ändå fyllig och litet oljig singelmalt som borde passa bra en härlig sommarkväll på altanen eller i trädgården.
Ps; Den funkade faktiskt alldeles utmärkt den 3 och 4 Oktober med ;-)
Ps; Den funkade faktiskt alldeles utmärkt den 3 och 4 Oktober med ;-)
Var denna recensionen till någon hjälp?