Invergordon 30 exclusive Grains Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/5c/ac/c5/invergordon-30-years-1984-10th-anniversary-25-1438803084.jpg
 
89 (1)
0

Whisky

Distilleri
Invergordon
Oberoende buteljerare
Creative Whisky Company
Ursprungsland
Skottland
Whiskytyp
Single Grain
Destillerad
1984-10-01
Buteljerad
2014
Fattyp
  • Europeisk ek
  • Sherry
ABV (%)
57.1
Antal flaskor
383
Lagrade år
30

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
89
 
Poäng 
 
89

Whisky

Tastenote titel
Invergordon distillery är en riktigt drake i bland de skotska distillerierna. Bland de skotska grain distillerierna är de stora men inte störst. Det kokas c:a 40 miljoner liter här varje år och och själva distilleriet liknar mer en vanlig industri plattform än något annat. Det mesta hamnar alltså i ngn blend men det som gör Invergordon speciellt är läget. Distilleriet ligger i den Norra delen av Highlands, inte långt ifrån Glenmorangie och det finns en hel del single grains att hitta ute bland de oberoende buteljerarna.
Beskrivning / Sammanfattning
I doft finner jag först mint och pepparkaka samt hasselnötter. Mellan lagren en del vanilj som sig bör med en grain. den är ganska söt och en tydlig ek doft i bakgrunden visar sig. Det är svårt att avgöra om detta är nyeks fat eller före detta sherry som använts. Färgen kan inte avslöja detta heller utan det får förbli obesvarat. Den kryddig och det finns en del vitpeppar i doften vilken tyder på nyek.

Smaken bjuder på en berg och dalbana med peppar, sherry, sötlakrits och vanilj. Den är ganska sotig och bränd som helhet men jag rekommenderar att man ger den lite tid att utvecklas. sötman kommer som ett brev på posten och den är oerhört pepprig. Kanske är det de 57,1 procenten som gör sig påminda.

Avslutet är väldigt långt och blir som till en angenäm halstablett som sitter i länge.

Sammanfattningsvis en mycket spännande dram som inte lämnar en oberörd på något sätt. jag gillar detta och skulle vilja påstå att det är den bästa single grain jag provat. Stark rekommendation.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se