Craigellachie 19 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/d7/d9/5c/craigellachie19yearoldlrg-60-1438412409.jpg
 
86 (1)
0
Skriv en tastenote
craigellachie-19-yo.jpg

Whisky

Distilleri
Craigellachie
Ursprungsland
Skottland
Region
Speyside
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
  • Bourbon
  • Europeisk ek
ABV (%)
46
Lagrade år
19
Övrigt om flaskan
Travel retail only

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
86
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
(Updated: augusti 05, 2015)
Poäng 
 
86
Näsa 
 
23
Smak 
 
21
Avslut 
 
21
Balans 
 
21

Whisky

Tastenote titel
Carigelacchies hittills enda travel exclusive är en 19 åring som kom samtidigt med de övriga nya 13, 17 och 23 yo.
Doft
Frukt som närmast bli till en marmelad bomb. En kraftig vanilj näsa och det är nästan som att sniffa vanillin pulver. söt och men ändå med en viss finess. jag har lite svårt för dessa söta fruktiga nästan godislika dofterna. Det är inte alls dåligt men jag är inte riktigt vän med dessa dofter. Denna 19 åring tilltalar trots allt mitt doftsinne en hel del och jag tycker den levererar bra. Skulle inte gissat på 19 år, kanske snarare runt 15.
Smak
Precis som i doften så är den söt och vaniljen är påtaglig. Men i smak finns också citrus och en viss fatreferens. Här märks de 19 åren på ekfat lite mer. Smaken bjuder helt enkelt på lite mer motstånd och detta är klart mycket mer tilltalande. Jag får för mig att den är lite parfymig även om jag inte smakar på parfym så där värst ofta.
Avslut
Mot slutet upplever jag till och med en viss strävhet men inte alls mycket. Jag tror att tanninerna efter 19 år faktiskt fått en del inflytande.
Beskrivning / Sammanfattning
Detta är en bra dram inget snack om den saken men återigen så upplever jag att den är lite för snäll och kanske lite för mycket godis/marmelad för min smak. Nu är ju en snäll godiswhisky också något bra och jag skulle verkligen kunna rekommendera den som är ny på området att våga köpa denna om man är på resande fot. Det finns inte mycket att bli besviken på.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se