Kilchoman Saligo Bay Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/4d/0e/32/image-88-1431896125.jpg
 
83 (1)
0
Skriv en tastenote

Whisky

Distilleri
Kilchoman
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
Single Malt
Destillerad
2009
Buteljerad
2014
Fattyp
Bourbon
Fatbeskrivning
Ex. Bourbon
ABV (%)
46
Lagrade år
05
Övrigt om flaskan
Tax free

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
83
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
83
Näsa 
 
20
Smak 
 
21
Avslut 
 
21
Balans 
 
21

Whisky

Tastenote titel
Islays yngsta destilleri Kilchoman har sedan den första utgåvan 2009 släppt ett flertal intressanta buteljeringar som tex. Loch Gorm, 100% Islay, single casks, portvinslagrat och Machir Bay som undertecknad ofta har som huswhisky. För en tid sedan släppte Kilchoman även sin andra tax free utgåva Saligo Bay, en uppföljare till Coull Point.
Saligo Bay innehåller femårig whisky från olika fd. bourbon fat och buteljeras vid 46%.
Doft
Tydliga dofter av havssälta och torvrök inleder. Vanilj och diskret fruktighet hittas sedan tillsammans med en svag citruston, samt en ton av läder. Snyggt men inte speciellt komplext.
Smak
Den maritima sältan känns direkt tillsammans med torvröken och dessa två smaker tar stor plats. Vidare hittar jag smaker av päron, vanilj, peppar, citrus, kryddor, ek och läder.
Avslut
Torvrök, havssälta och peppar stannar kvar i munnen och bereder ut sig tillsammans med ektonerna som även känns i kinderna. Ett medellångt avslut.
Beskrivning / Sammanfattning
Visst känns Kilchomans typiska husstil igen med allt vad det innebär. Saligo Bay står sig dock tämligen slätt mot Machir Bay som är mer komplex, bättre balanserad och har ett större djup i båder dofter och smaker. Trots mina anmärkningar. Springer du på Kilchoman Saligo Bay i en tax free butik, så kan den visst vara värd att köpa. Den är lättdrucken, lite småbusig i smakerna och fungerar nog bra - precis som Machir Bay, som en vår och sommardram. Gott så.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se