Longmorn 1996 / #105093 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/18/3e/9f/Longmorn-17yo-1996-Cask105093-Signatory-84-1429594833.jpg
 
84 (1)
0
Skriv en tastenote

Whisky

Distilleri
Longmorn
Oberoende buteljerare
Signatory Vintage
Ursprungsland
Skottland
Region
Speyside
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Fattyp
Sherry
ABV (%)
60.8
Lagrade år
17
Övrigt om flaskan
Ibisco decanter

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
84
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
84
Näsa 
 
22
Smak 
 
21
Avslut 
 
20
Balans 
 
21

Whisky

Tastenote titel
Detta är sparringpartnern till Longmorn 17yo 1996 från The Ultimate. Den information jag fått är att även denna skall vara bteljerad för Asien.
Doft
Jämfört med Longmorn 17yo #72323 The Ultimate, möts vi här av en mer sotigare och jordigare sherry näsa. Jordkällare och kakao toner ligger i framkant där sötman backar några steg. Något mer stickig men här hoppar procenten upp till 60,8 och på det hela ändå hanterbart. Här finns även en tydligare karaktär av kryddiga ek toner tillsammans med lätt dill (chips) Med tiden kryper söta jordgubbar fram vilket jämnar ut de jordiga och sotiga inslaget på en bättre nivå.
Smak
Fyllig munkänsla med lätt torr ton. Nu blir det riktigt kryddigt av ek och ingefära.
Lite som att få en utskällning som förmodligen är befogad.
Sherry, plommon i pralinform, med kaffe, kakao, mörk choklad.
Avslut
Lång, medelfyllig eftersmak med kryddiga och torra inslag av kaffe och kakao och en lätt uppbackning av plommon. Grand finale i samma som ovan med en lätt gräddig ton av aska. Något torr för undertecknad.

Beskrivning / Sammanfattning
Jämfört med Longmorn 17yo #72323 The Ultimate var denna sotigare och kryddigare. Kryddigheten stilla sig något med vatten men gjorde den samtidigt mer torr av kakao vilket i mitt fall inte var till en fördel. Här är det nog mer fråga om tycke och smak men här föredrog jag The Ultimates.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se