The General Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/db/2f/d5/thegeneral21-85-1416858088.jpg
 
93 (1)
0
compass-box-the-general.jpg

Whisky

Distilleri
Undisclosed
Varumärke/Serie
Compass Box
Ursprungsland
Skottland
Whiskytyp
Blended Malt
Buteljerad
2013-11
Fatbeskrivning
Bourbon & Sherry Casks
ABV (%)
53.4
Antal flaskor
1698
Lagrade år
33
Övrigt om flaskan
En vatting av 2 malter den ena 33 den andra 40 år.

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
93
 
Poäng 
 
93
Näsa 
 
24
Smak 
 
24
Avslut 
 
22
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
Compass Box har de senaste åren presenterat den ena efter den andra av spännande malt blends och The General får anses som 2014 års riktiga höjdare. Design i toppklass och förstklassig whisky. Låt oss hoppas att det kommer fler såna här fina saker i framtiden.
Doft
Smörkola, aprikos, tobak och en fin mix av nymalet kaffe. Oj oj vilken doft. Vidare, sötlakrits och lakrits glass blandat med vanilj. Fantastisk doft som bjuder upp till dans i näsborrarna. Det här är en riktigt frisk fläkt och jag kan t.o.m. känna lite mynta och viol i bakgrunden. Almost impecable är ordet.
Smak
Här kommer åldern fram rejält. Kvar från doften finns smörkolan och istället för kaffe är det nu choklad pulver som tar över. lakritsen finns där men får ge sig för ekfats tonerna. En liten rökpuff finns där också men kommer troligtvis från ganska hårt kolat trä och inte pga av en rökt malt. Den är rund och stor i smaken. Ekträspån som tyder på hög ålder gör sig påmind men utan att förstöra upploppet.
Avslut
långt är ordet och den levererar hela vägen imål. Det finns inget riktigt att klaga på här men det är ändå som att den kunde bli ännu några snäpp bättre. Fråga mig inte varför det är bara en känsla som jag inte blir av med..
Beskrivning / Sammanfattning
Den spretar något mellan doft och smak men det är ytterst lite. Kanske ska det spreta lite med så pass gammal whisky och det ska banne mig inte vara långt bort från att detta är så bra som en blended malt kan bli. Hatten av för John Glaser som lyckas överraska varje gång.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se