jura Tastival Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/ee/33/7d/jura-tastival-2014-whisky-82-1403810482.jpg
 
86 (1)
0
jura-tastival-2014.jpg

Whisky

Distilleri
Isle of Jura
Ursprungsland
Skottland
Region
Islands
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
  • Amerikansk ek
  • Bourbon
  • Sherry
  • Vin
Fatbeskrivning
Vatting på 6 olika fat
ABV (%)
44
Antal flaskor
3000
Lagrade år
NAS

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
86
 
Poäng 
 
86
Näsa 
 
21
Smak 
 
22
Avslut 
 
21
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Juras bidrag till Feis ile 2014
Doft
Något vinös i första träffen blandat med örtiga inslag och en rejäl skopa apelsinskal och vanilj. Efter ett tag kan känna doften av kolat trä och brända mandlar. Mycket intressant doft med ganska tydliga referenser till vinfaten.
Smak
Apelsinskal och krämig vanilj. Drar mer och mer allt eftersom man smakar åt kolat trä som här representerar röken. Lite läder, ger en något oljig känsla i munnen och där finns tydliga fattoner som träder igenom mer mot slutet. Välbalanserad smak men något klen i attacken.
Avslut
Ganska lång, löper som en röd tråd hela vägen. Bjuder inte på någon direkt överraskning vare sig i avtoner eller i hallelujah moment. Välbalanserad och intressant men något återhållsam i slutleveransen.
Beskrivning / Sammanfattning
Skulle jag fått välja skulle jag skruvat upp denna något i alkoholhalt. På den nivån den ligger nu 44% så känns det som att en hel del aromer har vattnats bort. Det här är en mycket god whisky inget annat kan sägas men det är som att den håller igen något. På det stora hela är det ganska svårt att sätta ord på det som saknas så jag låter er läsare avgöra detta själva
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se