Glen Garioch 1986 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/83/2b/df/ggrob1986v1-31-1403023534.jpg
 
92 (1)
0
ggrob.1986v1.jpg

Whisky

Distilleri
Glen Garioch
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Destillerad
1986
Buteljerad
2011
Fattyp
Amerikansk ek
Fatbeskrivning
North american oak
Fatnummer
11
ABV (%)
54.6
Antal flaskor
3000
Lagrade år
25

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
92
 
Poäng 
 
92
Näsa 
 
23
Smak 
 
24
Avslut 
 
22
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
En Glen Garioch med några år på nacken. En lätt rökig wirre, som efter 1995 bara gör icke rökigt, om jag har förstått det hela rätt. Har bara testat den sistnämnda typen, så detta skall bli spännande!
Doft
Detta kalas börjar med apelsinmarmelad, kombinerat med en svag, söt rökton. Jag möts även av en ynka liten spritig känsla i näsan som får mig på bittrare tankar, det vill säga grape, ingefära och nypressad lemonad. Det ligger även en stänk vitpeppar och lurar i doften.
Smak
Apelsiner tittar fram som lovat från doften de två första sekunderna spriten landar på tungan. Sedan sköljs jag över totalt av en våg med violpistoler, en lite tydligare rökighet och vått trä.
Wow! Måste säga att denna whisky är väldigt tydlig om vad den vill en i smaken.
Värt att nämna är att jag tycker alkoholstyrkan passade mig helt utmärkt, inte för klen, inte för stark, utan precis så det ger en värmande känsla i halsen. Nästan som när man ätit kryddig mat..!
Avslut
Violen håller i sig ett tag medan den söta röken blir mer åt det jordigare hållet. Det finns även någon slags sötma som drar mina tankar till havregrynsgröt med honung och mjölk.
Efter ytterligare en stund så ligger en strävhet kvar i munnen tillsammans med apelsinerna som återvänder, om än lite diskret.
Beskrivning / Sammanfattning
Jag sökte upp den här efter jag fick testa den hos en god vän. Till min förvåning, så var de flesta recensionerna satta på whiskybase.com från 62 ända upp till 93 poäng, vilket gav ett snitt på 78. De som gav ett lågt poäng verkar tala om en tvålig smak, vilket jag inte kan påstå att jag känner alls!
Det verkar ju som att denna är minst sagt en vattendelare och att jag är på den sidan som ger den höga poäng!
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se