AnCnoc 1975 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/26/d9/96/ancob1975-13-1399532402.jpg
 
85 (1)
0
Skriv en tastenote
AnCnoc_1975.jpg

Whisky

Distilleri
AnCnoc
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
Single Malt
Destillerad
1975
Buteljerad
2005-09
Fattyp
Amerikansk ek
Fatbeskrivning
Spanish & American Oak Casks
ABV (%)
50
Lagrade år
30

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
85
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
85
Näsa 
 
24
Smak 
 
20
Avslut 
 
21
Balans 
 
20

Whisky

Tastenote titel
An Cnoc sjuttiotal när den det är som bäst, eller??
Doft
Jord, kola, nötter, vanilj och lösningsmedel. Kan efter en stund även hitta ngt så udda som tallbarr och kåda. Ja det låter kanske konstigt men det här är de första intrycken som kommer in i mitt huvud. Det här är inte dumt, inte dumt alls. Jag fullkomligt överväldigas av dofter som bara kan tyda på en sak. Tid i fatet, bra fat dessutom. Jag kan bara gissa vilka fat det handlar om men bourbon och sherry är med i matchen och kanske något annat. (Kolla upp…) Bra är det iaf och en doftprofil man antingen gillar skarpt eller finner udda och avvikande. Jag väljer självklart det förstnämnda.
Smak
Smaken avviker en hel del från det jag hade förväntat mig. Först väldigt blommig (rosenvatten??). Efter ett tag kickar eken in lite mer och vaniljen träder fram men också en något avig smak av citrus (hur nu det är möjligt). det är en lite konstig blandning måste jag säga. Den är inte alls dålig men smaken drar ner betyget något.
Avslut
Medellångt med en liten strävhet mot det absoluta slutet.
Beskrivning / Sammanfattning
En udda An Cnoc som vinner lika mycket i doften som den förlorar i smaken. Jag har länge varit ute efter att prova just denna An Cnoc flaskan och måste säga att jag blev lite besviken. Det ska dock tilläggas att mina förväntningar på den var skyhöga från början.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se