Bowmore Springtide Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/a4/f1/a0/bowmore-springtide-96-1398754775.jpg
 
92 (1)
0
Skriv en tastenote
Bowmore_Springtide.jpg

Whisky

Distilleri
Bowmore
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Buteljerad
2012
Fattyp
Sherry
Fatbeskrivning
1st & 2nd Fill Spanish Oloroso Sherry Casks
ABV (%)
54.9
Antal flaskor
4000
Övrigt om flaskan
Limited Edition Travel Retail

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
92
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
92
Näsa 
 
23
Smak 
 
24
Avslut 
 
23
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
En whisky som är exklusiv till taxfree-marknaden som många av bowmores utgåvor är. Många brukar relatera den här skönheten till den populära Laimrigen som fortfarande finns på systembolaget i skrivande stund.
Doft
Mwoah! En tjock vägg av mustiga, saftiga dofter, sprängfyllda med starka sherryinfluenser. Det märks att det är en hel del first fill-baljor i leken! Vad finns det för något där då? Jodå, en salig blandning, utan tvekan. Kort sammanfattat: ”skogsvandring” – det vill säga granbarr och blöt mossa, en hel del hallonsyrlighet och även lite brasdoft som skymtar bortom skogskrönet.

Det slutar dock inte där! En annan dimension av denna komplexa whisky bjuder på tobak och aceton, men även något som påminner mig om beef jerky och rökt fläsk.
Smak
Mm.. En övervägande sötma sköljer in i munnen och jag tänker på brännt knäck, hallonen är framme med. Men i vissa stunder så kommer en jättetydlig smak som jag vågar påstå är identisk med svartvinbärsaft! Det verkligen skiftar om på ett spännande och oväntat sätt som gör att man inte kan få nog av att rota sig ner i denna whisky återigen.
Avslut
Man lämnas kvar med den tydliga svartvinbärssaften i några sekunder, som sedan klingar av till granbarren och brasan. Även den brända knäcken har en plats här.
Beskrivning / Sammanfattning
Jag är så glad att den här whiskyn är rökig. Utan röken så är jag övertygad om att det hade vart en stel sherrybomb, som bara skulle smakat typ russin. Men denna får så mycket komplexitet och djup i sig, tack vare röken (är min teori)

En höstig whisky av rang, som jag skulle råda vem som helst att ha som sitt första val att ta med hem till det kalla, regniga sverige efter sin solsemester, för att ta sig igenom hösten med ro.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se