Yamazaki 12 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/fa/64/98/Yamazaki-12-box-p-86-1392704160.jpg
 
84 (1)
0
Skriv en tastenote
Yamazaki_12.jpg

Whisky

Distilleri
Yamazaki
Ursprungsland
Japan
Whiskytyp
Single Malt
ABV (%)
43
Lagrade år
12

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
84
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
84

Whisky

Tastenote titel
Jag har alltid gillat japansk single Maltwhisky och det finns inte så många på hyllorna i de svenska systembolagen. De flesta japaner huserar i de så kallade beställningssortimentet och kan för den oinvigde vara svåra att välja bland. Yamazaki 12 finns dock i de flesta Systembolag i Sverige. Tyvärr har all Japansk whisky rusat i pris de senaste åren, däribland denna 12:an. Men den är ändå väl värd ett besök.
Beskrivning / Sammanfattning
Den inleder med ett fruktbombardemang för att efter en stund ge mig nötter och apelsin samt en blomdoft som jag inte kan sätta ord på. Den bjuder på rejält mycket i doften och är allt annat än återhållsam.

I smak är det pang på direkt med frukt, apelsinmarmelad och kola. Söt men utan att bli sliskig. Det finns inget att riktigt klaga på här men den är inte heller så spännande att man ramlar av stolen.

Avslutet är kort och bjuder inte riktigt upp till dans utan dör ganska snabbt. Den lämnar helt enkelt inte speciellt mycket efter sig. Det måste dock tilläggas att detta är lätt drucket, mycket lätt drucket och kan starkt rekommenderas som instegswhisky. Har man har svårt för den rökiga Islay whiskyn så är detta raka motsatsen och här finns sötma frukt och ingen som helst rök så långt ögat når.

Sammanfattningsvis så visar Yamazaki 12 en väldigt snäll sida av den Japanska whiskyn som kan bjuda på väldigt mycket mer. Har man inte gjort det tidigare och vill testa en whisky från Japan så är detta ett mycket bra första val.

Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se