Talisker 30 / 2010 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/a3/a3/e3/2887-5125talisker30yobox-66-1392640775.jpg
 
92 (1)
1
Talisker_30_2010.jpg

Whisky

Distilleri
Talisker
Ursprungsland
Skottland
Region
Islands
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Buteljerad
2010
Fattyp
  • Amerikansk ek
  • Europeisk ek
ABV (%)
57.3
Antal flaskor
2958
Lagrade år
30

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
92
 
(Updated: januari 04, 2015)
Poäng 
 
92
Näsa 
 
23
Smak 
 
24
Avslut 
 
22
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
Hey ho Silver...när jag får chansen att testa ålderstigen Talisker blir jag lycklig. Här finns mycket att hämta och oftast pratar vi om komplexa whiskies med en tydlig personlighet som inte lämnar en oberörd.
Let´s set sail.....
Doft
Aaahhh...jojo...detta är precis vad vi pratar om när man får bekräftat hur det är när en ålderstigen whisky är så där bra om den bara har rätt förutsättningar. Den påminner om en till mig en favorit: 25yo 2007 fast här har vi en mer sofistikerad presentation. Den är rund, fyllig nästan oljig med doft av äpple, citron och ny fiskade musslor. Finns det någon rök då?...det finns det men den är rund, jordig och ask liknande med viss sötma. Kan nästan antyda en honungs karaktär. Det är snyggt intrigerat i det övriga.
Efter lite tid pulserar en kryddighet fram som gör det än mer intressant.
Smak
Här är det lika bra som i doften och lite till. En explosion av olika smaker och intryck. Börjar med sälta och peppar. Sedan citrus och lite grönt te. Den är fyllig och den jordiga rökkaraktären återkommer i honungs sötman. Eken försöker slå sig fram vilket stundtals adderar en svag stäv ton, dock inget som alls stör utan mer tillför dynamik.
Avslut
Medel till lång eftersmak där det mesta som fanns i smak hänger med till slutet. Kvar lämnas en söt citrus betonad ask liknande känsla på tungan.
Beskrivning / Sammanfattning
Detta är bra...riktigt bra. Synd bara att man inte har en på hyllan och att de den senare tiden har ökat i pris. Men om man ser till kvalite´och ålder är det fortfarande ett "bargain" i förhållande till Islay diton.
Säger bara....go fish...innan det är för sent.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se