Rosebank 21 / 1990 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/fa/0a/e0/img-0866-19-1392273706.jpg
 
90 (1)
0
Rosebank_21_1990.jpg

Whisky

Distilleri
Rosebank
Ursprungsland
Skottland
Region
Lowland
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Destillerad
1990
Buteljerad
2011
Fatbeskrivning
Refill Amerikanska och Europeiska Ek Fat
ABV (%)
53.8
Antal flaskor
5886
Lagrade år
21

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
90
 
(Updated: juli 29, 2014)
Poäng 
 
90
Näsa 
 
24
Smak 
 
23
Avslut 
 
22
Balans 
 
21

Whisky

Tastenote titel
Discontinued gold
Doft
Päronsplitt, citron och en något jordig bakgrundston. Det finns en sötma och vanilj här som mixas med en viss mineralisk ton. Mycket komplex doft som levererar i massor. En whisky man kan dofta på länge.
Smak
Päron och vanilj i massor. Sötman finns med och tas efter en stund över av en kryddighet i form av peppar och kanske allra främst vitpeppar. Det finns en påtaglig fatreferens som skvallrar om att det är mycket kvalitativa fat vi har att göra med och förmodligen är det de Amerikanska ex. bourbon faten som står för det mesta av det bästa.
Avslut
Långt och konsekvent. Håller hela vägen i mål utan att spreta. Det är ett snyggt slut. Vinner inte på att vattnas. Bli mer bitter i avslutet med vatten.
Beskrivning / Sammanfattning
En riktigt bra whisky som påminner om och ger en viss drömsk längtan efter att få veta vad som skulle kunna ha kommit ur de där pannorna om det var i drift idag. Detta är något vi aldrig kommer att få veta men säkert är att kommer man över en flaska av denna mycket eftertraktade dryck så ska man inte tveka.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se