Glenkinchie 20 /1990 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/7f/91/5e/gkcob1990v1-96-1391686400.jpg
 
86 (1)
0
Skriv en tastenote
Glenkinchie_20_1990.jpg

Whisky

Distilleri
Glenkinchie
Ursprungsland
Skottland
Region
Lowland
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Destillerad
1990
Buteljerad
2010
Fattyp
Amerikansk ek
Fatbeskrivning
Refill American Oak
ABV (%)
55.1
Antal flaskor
4854
Lagrade år
20

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
86
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
(Updated: februari 21, 2014)
Poäng 
 
86
Näsa 
 
22
Smak 
 
21
Avslut 
 
21
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Detta är den andra officiella utgåvan Glenkinchie i Diageos Special Release. Första var också en 20 åring som släpptes 2007.
Doft
Börjar som en ganska typisk Lowland profil med stora blommiga och fruktiga inslag. Vi har röda äpple och päron och efter lite tid i glaset utvecklas en relativt stor skopa vaniljsötma och honungs melon. Tydliga bourbon inslag med en för typen ganska stor doft med inslag av ek. Dock inte överkraftig utan det hela upplevs mycket friskt.
Smak
Börjar rund och söt med päron, vanilj och en nästan oljig karaktär på tungan. Övergår ganska snart i en mer kraftig och kryddig karaktär för typen (Lowland). Här ökar smaken av citron och vi får även inslag av nyslaget gräs.
Något mer sträv av ek i smak än doft.
Avslut
Medellång med till en början söt och oljig textur med smak av päron och vanilj. Citron ökar i styrka och den övergår i en mer kryddig (ek) och sträv känsla på tungan där en viss beska består.
Beskrivning / Sammanfattning
En bra utgåva från ett relativt bortglömt destilleri. Man skall inte luras av att Lowland whisky med sin trippel destillering skulle vara enbart lätt och len vilket man kan erfara av grannen Rosebank. Här finns vissa liknelser med just Rosebank som för undertecknad är en klar favorit. Vill man få tag på denna får man söka sig utomlands eller på auktioner och då detta destilleri är något underrepresenterat i förhållande till Diageos andra whiskies i Special Release, kan man hitta denna för runt 100 Euro.
Kolla gärna in deras Distillers Edition utgåvor, och hittar du de lite äldre utgåvorna kan man hitta oanade fynd liksom deras nu utgångna 10 åring.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se