Bowmore 18 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/b0/f4/6d/18yearsold-44-1388480809.png
 
85 (1)
0
Skriv en tastenote
bowmore_18.png

Whisky

Distilleri
Bowmore
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
  • Amerikansk ek
  • Bourbon
ABV (%)
43
Lagrade år
18

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
85
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
85
Näsa 
 
22
Smak 
 
21
Avslut 
 
21
Balans 
 
21

Whisky

Tastenote titel
Islay destilleriet Bowmore (grundat 1779) har ett tiotal olika buteljeringar i sitt standardsortiment och flera av dom är riktigt bra som tex. fatstarka Laimrig 15 Years Old, som utan tvekan tillhör mina favoriter. Så hur står sig då Islay destilleriets 43 procentiga 18-åriga utgåva som till största del är lagrad på Oloroso sherryfat?
Doft
Mmm. En mjuk och fyllig doftpalett innehållande mörk choklad, torvsälta, en fint avstämd fruktsötma av mörkare frukter, toffee, citrus och sherrytoner. Det är elegant och välbalanserat.
Smak
Smaker av mörk choklad, frukter som tex. plommon, russin och ett ganska diskret inslag av torvrök. Sherry tittar fram, en god smak av ek och ett parfymaktigt inslag av viol som jag har svårt för. Överlag mjuka och fylliga smaker.
Avslut
Ett medellångt avslut med kryddor inkl peppar, ek, malt, rök och choklad. Peppar dröjer sig kvar en stund extra i gommen och på tungan.
Beskrivning / Sammanfattning
Bowmore har fått till en vuxen 18-åring med mjuka och fylliga dofter/smaker. Även balansen är bra, men torvröken är mer tillbakadragen jämfört med tex. Laimrig. Det parfymaktiga violinslaget blir jag som sagt inte vän med och det drar ned helhetsintrycket. Tycker du om viol så finns nog inte mycket att anmärka på. Personligen föredrar jag dock Laimrig alla dagar i veckan, den är häftigare och godare helt enkelt.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se