Balvenie 17 Double wood Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/f8/31/d6/balvenie-doublewood-17-year-old-whisky-90-1388160636.jpg
 
87 (1)
0
balvenie_doublewood_17.jpg

Whisky

Distilleri
Balvenie
Ursprungsland
Skottland
Region
Speyside
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
  • Bourbon
  • Sherry
ABV (%)
43
Lagrade år
17

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
87
 
Poäng 
 
87
Näsa 
 
23
Smak 
 
21
Avslut 
 
21
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Balvenies stora försäljningssucce är den 12 åriga Double Wood som jag gillar som en ganska bra och sofistikerad instegswhisky. Storebror kom för ett antal år sedan och är på 17 år vilket har varit ett gyllene år för Balvenie och det har släppts en mängd 17 åringar lagrade på olika typer av fat.
Doft
Först söt apelsin, vanilj och hasselnöt. Rund med en tydligt fruktig ålderdom som drar åt mogna tropiska frukter. Mångfaceterrad nos som verkligen bjuder upp till dans.
Smak
Söt och ganska len. Vanilj och apelsin hänger med, kan det vara mango också!?? Sedan dyker eken upp lite mer tydligt och drar lite i tungan. Den kommer aldrig riktigt igång utan stannar ganska tvärt. En bra men något platt gom måste jag säga. Kan inte riktigt bestämma mig för om det här är bra eller dåligt i totalen. Kanske att par pinnar till i alkkoholstyrka skulle gett den lite extra skjuts. Inte alls dåligt men något saknas.
Avslut
Något kort och lite platt. Lite som att den får kämpa sig fram.
Beskrivning / Sammanfattning
En bra whisky helt klart och Balvenie har en otroligt hög lägsta nivå det vet vi sedan tidigare. Jag har alltid väldigt höga förväntningar på Balvenie vilket kanske inte är riktigt rättvist när man bedömer utifrån andra som jag inte har lika höga förväntningar på. Fin balans och en riktigt trevlig näsa får mig ändå att gilla den som en riktigt bra everyday dram.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se