Balvenie 12 Signature Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/66/23/e8/500041456-43-1388160365.jpg
 
90 (1)
0
Skriv en tastenote
Balvenie_signature.jpg

Whisky

Distilleri
Balvenie
Ursprungsland
Skottland
Region
Speyside
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
  • Amerikansk ek
  • Bourbon
  • Sherry
Fatbeskrivning
triple cask matured
ABV (%)
40
Lagrade år
12

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
90
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
90
Näsa 
 
23
Smak 
 
23
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Balvenie 12 signature är en avslutad serie som numera ersatts av den s.k. triple cask serien som man kan finna i travel retail runt om i världen. Totalt kom det ut 5 olika batcher av denna och man kan bara konstatera att det är lite synd för detta är mycket bra whisky.
Doft
Denna lilla saken formligen sprutar dofter av vanilj, nötter, citrusfrukt, äppeljuice och skumbananer. Här kan man sitta och dra in dofterna länge och väl utan att det blir tråkigt. Mycket trevlig.
Smak
Söt, vanilj, päron och banan. Dofterna bekräftas i alla högsta grad och det är framför allt vaniljen som äger loppet.
Avslut
Medellångt med vaniljen som hänger kvar men får tillslut vika på foten. Det är tydligt att bourbonfaten fått mest att säga till om här. Något träigare inslag mot slutet och en liten strävare ton gör sig påmind utan att störa helheten. En mycket tydlig hasselnöts smak dyker upp efter ett tag och stannar kvar som siste man på täppan.
Beskrivning / Sammanfattning
En väldigt välkomponerad sak detta. Trots sina 40% i alkoholstyrka så bjuder den upp till dans i allra högsta grad. Ska bli intressant att jämföra med de andra batcherna.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se