balblair Vintage 1997 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/d9/df/05/Balblair1997-21-1388129910.jpg
 
91 (1)
0
Balblair_97.jpg
balblair_97_2nd.jpg

Whisky

Distilleri
Balblair
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
Single Malt
Destillerad
1997
Fattyp
  • Amerikansk ek
  • Bourbon
ABV (%)
46
Lagrade år
15

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
91
 
(Updated: maj 13, 2014)
Poäng 
 
91
Näsa 
 
23
Smak 
 
23
Avslut 
 
22
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
En Riktig höjdare!
Doft
Intensiv och full med kraft. Jag hittar frukt, vanilj, äpple och en sötare ton av piggelin. Otroligt komplex doft som lirkar sig in och retar doftsinnet rejält. Tillslut finner jag ordet som jag tänkte på alldeles från början Toscakaka".
Smak
Fruktig först tätt följt av vanilj och tosca kakan hänger med. En frisk och fräsch whisky med det mesta man kan önska av en vällagrad dram från ett av det just nu mest underskattade distillerierna. En honungslik söt ton dyker upp mot slutet.
Avslut
Medellångt och angenämt. Det enda ord jag kommer på är att detta är en snygg whisky. Vad som är signifikant för hur en snygg whisky skulle se ut låter jag vara osagt men det är ändå det som kommer i tanken.
Beskrivning / Sammanfattning
Balblair är i allra högsta grad whisky gjord med stor omsorg, kunskap och känsla. Här finna alla de ingredienser som behövs för att nå framgång. Bra råvara och rätt kunskap om hur man får råvaran att utvecklas på bästa sätt i kontakt med ek. Så än en gång se upp för Balblair och framför allt missa inte denna om du får chansen.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se