Tamdhu 1988 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/dd/10/d6/Tamdhu-1988-Whisky-FC3A4ssle-smaller-19-1386701687.jpg
 
89 (1)
0
Tamdhu-1988-Whisky-Fässle.jpg

Whisky

Distilleri
Tamdhu
Oberoende buteljerare
Whisky Fässle
Ursprungsland
Skottland
Region
Speyside
Whiskytyp
  • Single cask
  • Single Malt
Destillerad
1988
Buteljerad
2013
Fattyp
Bourbon
Fatbeskrivning
Hogshead
ABV (%)
51.7
Lagrade år
25

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
89
 
Poäng 
 
89
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Check out Whisky Fässle
Doft
Bourbonfatet har minsann fått fäste här. Det är en söt vanilj, blommig och nästan lite parfym!! Jag associerar också fritt till nötcreme och lite torkat hö. Om det fortsätter så här kan det bli riktigt intressant och riktigt höga poäng.
Smak
Det smäller på rejält på smaklökarna. Först den sötare vaniljen oh sedan den blommiga delen samt nötterna. Nu kommer ek galloperande och blandar sig i leken. 25 år med ekträ som enda kompis då måste det sätta sina spår. Men vi snackar ingen träklubba i ansiktet. Detta är istället ganska välkomponerat och balanserat.
Avslut
Avslutet är triumferande bra även om det är eken och en aningens bitter mandel som vinner i slutscenen. Jag kan inte låta bli att gilla detta. Hade det funnits en flaska i hyllan är risken stor att den hade gått åt ganska snabbt.
Beskrivning / Sammanfattning
Jag kan förhållandevis lite om Speyside distilleriet Tamdhu och jag har bara provat en handfull släpp från Whisky Fässle och de tidigare har hållit mycket hög klass. Man kokar iaf c:a 4 millar liter sprit här per år. Det finns få original buteljer då det mesta av denna fina sås går till blended industrin. Stora del landar i bl.a. Famous grouse och Cutty Sark. Under 2010 kom ett rykte ut om att distilleriet skulle stängas. Men den dåvarande ägaren Edrington group sålde till slut distilleriet till Ian Macleod distillers sommaren 2011 och drivs nu alltså vidare.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se