Recensionens detaljer

 
Springbank 15
Whisky
Poäng 
 
90
Näsa 
 
24
Smak 
 
21
Avslut 
 
22
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
Springbank från Campbelltown, en region vilket jag har förstått inte längre har så många destillerier kvar. Kan erkänna att jag sitter och smuttar på denna väldigt ofta.
Doft
Så som jag förstår, så ska den ha lagrats endast på sherryfat och att malten är lätt rökt. Jag måste säga att jag inte känner några distinkta/typiska sherryinfluenser alls, utan något helt unikt istället enligt mig.

Initialt så får jag direkt tankar på när man är i närheten av en bondgård, mer specifikt en nyplogad åker. Den känns så fruktansvärt naturlig i sin doft, fantastiskt!
Men det slutar inte där, andra toner som kommer fram är skogsjord, granbarr, gräs, sötlakrits, anis, ja - till och med mjölkchoklad.
Härligt komplex!
Smak
Den där jordiga tonen följer med från doften, även sötlakrits och anis, men i bakgrunden döljer sig även lite kåda. Jag tycker att smaken är ganska lik näsan, men generellt mer syrlig.
Avslut
Direkt när man har svalt så kommer en sötare känsla i munnen fram. Sötlaktritsen värmer i halsen och på tungan. Här tittar också något nytt fram efter ytterligare en stund, nämligen apelsinskal. Det första i denna wirre som jag vanligtvis förknippar med sherry..!
Beskrivning / Sammanfattning
Det finns vissa whiskys enligt mig som lyckas gifta ihop rökigheten med resten av smaken så väl att istället för att känna rök + en viss smak/doft, så bildas en helt ny dimension av smaker och dofter. Denna är ett solklart exempel på just en sån whisky, om du frågar mig!
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

6 Resultat - Visar 1 - 6  
 
Ordna 
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
TES13 Skrivet av TES13
maj 13, 2014
Jeg har ikke smakt 15-åringen, men det vil jeg gjerne etter å ha lest denne anmeldelsen! :-)
Som svar på tidigare kommentar

WhiskyBenke Skrivet av WhiskyBenke
maj 14, 2014
Jag rekommenderar det starkt, Tone! Jag tycker att 10,15 och 18 är alla jättebra på olika sätt :)
tony_kula@hotmail.com Skrivet av tony_kula@hotmail.com
december 20, 2014
Det här låter intressat. Jag hade en Springbank cv som jag tycker låter lite liknande med det här bonniga och plöjd åker och det med den lilla rökigheten som sitter i hela vägen. Jag tyckte inte den va så märkvärdig först men den enkla men ändå fylliga smaken gjorde att jag gilla den mer och mer. Måste prova mer Springbank. Riktigt bra tastenot
Som svar på tidigare kommentar

WhiskyBenke Skrivet av WhiskyBenke
december 23, 2014
Jaha ja! Jag har testat några olika springbanks och det du säger verkar bekräfta min teori om den doften, det känns som att det är ett genomgående tema :)
Om du ska testa mer, så rekommenderar jag denna utan tvekan! Även om 10 och 18 är riktigt bra båda två, så möts nog pris och smak bäst hos denna. Tack för kritiken :)
Som svar på tidigare kommentar

tony_kula@hotmail.com Skrivet av tony_kula@hotmail.com
december 23, 2014
Ja det värkar så. Gillar det. Måste testa någon lr båda två
Som svar på tidigare kommentar

Rolle Skrivet av Rolle
december 23, 2014
Tycker definitivt att du skall prova denna tillsammans med deras 18 åring. Ännu roligare om du har möjlighet att prova både 10, 15 och 18 mot varandra. Om du är intresserad kan du alltid köpa ett sample av mig på 18 åringen....skicka bara ett PM iåf :)
6 Resultat - Visar 1 - 6  
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se