Recensionens detaljer

 
Nikka yoichi 12
Whisky
Poäng 
 
88

Whisky

Tastenote titel
Jämförde denna med 10:an.
Beskrivning / Sammanfattning
D. tydlig riven citronskal, vanilj och röda äpplen. jag drar en sniff till... Ingefära och kanel blandar sig i leken och en lätt puff av torvrök lägger sig på toppen. En klart mer intressant nos än 10 åringen med ett lugnare uttryck. Detta är snäppet upp och dofterna är djupare och mer sofistikerade.

Smaken känns först ganska anonym och nästan lite blasé men efter ett par sekunder ger den mer väsen ifrån sig. Till skillnad från tioåringen som var mer pang på direkt så ökar 12 åringen och pumpar efter ngra sekunder på med söt citrus, mandelflarn och torkade druvfrukter. Visst finns röken där men den är nästan helt bortfriserad i smaken. det är först i döden som den ger ifrån sig en rökig viskning innan den helt ger sig av.

Jämfört med 10 åringen som känns mer livlig och frisk så är 12:an mer återhållsam, och inte så uppkäftig. Jag gillar dock den mer lugnare och elegantare stilen i tolvåringen och väljer den framför 10:an. Med det finns som sagt fina kvaliteter i båda dessa och det är riktigt tråkigt att Nikka droppat dessa ur sin repertoar. än så länge går det att få tag i dem till en hyffsad peng men det blir värre och värre dessa dagar.
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

 
 
Ordna 
 
 
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se