Recensionens detaljer

 
Old Pulteney Navigator
Whisky
Poäng 
 
86
Näsa 
 
22
Smak 
 
22
Avslut 
 
21
Balans 
 
21

Whisky

Tastenote titel
En NAS-utgåva från Old Pulteney som lagrats på både sherry- och bourbon-fat.
Doft
Det börjar med en snyggt avvägd balans mellan sherry- och bourbonfaten och det doftas av både knäck och toffifee och en del apelsinchoklad. En blandning av sågspån och aska, grapefrukt, krusbärssaft

När glaset bara står och luftar sig på bordet så avger den dofter i skov och det bara skriker kokosfett! Något som jag känner ofta från detta destilleris bourbonlagringar, särskilt i WK499.
Smak
Lemon curd, lageröl och vitt bröd (dvs en stor del maltsmak) är det första som kommer fram på ett väl avvägt sätt. En liten touch av söt och lite smått besk ek och smörkola. Röda äpplen och en viss mineralisk smak som jag hittar i Loka eller Ramlösa.
Avslut
en kryddig eftersmak, nästan som att man har pop rocks (ni vet, det där pulvret man häller i munnen som börjar fräsa) i munnen. Omogen (men frisk) citron, söt aska och havssalt.
Beskrivning / Sammanfattning
Tycker att detta känns som en av de mer mognare NAS-utgåvor som Pulteney har släppt, då tänker jag i jämförelse med deras travel retail som åtminstone jag tycker smakar märkbart ungt (inte nödvändigtvis dåligt). Och till det facila priset av 602:- på systembolaget så måste jag säga att det är mycket bang for the buck i denna!
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

 
 
Ordna 
 
 
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se