Recensionens detaljer

 
Speyburn 25
Whisky
(Updated: september 29, 2015)
Poäng 
 
91
Näsa 
 
23
Smak 
 
24
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
En doldis med dolda talanger.
Doft
Vanilj och honungsstinn med marzipan, apelsinmarmelad, hallon, björnbär i en skön mix... Oj oj vilken doft. En söt men redigt komplex explosion av dofter fylls glaset upp och bjuder på bredd och elegans. En av de mer eleganta näsorna på länge som jag provat.
Smak
Vaniljen och citrustonerna är med hela vägen och här väger även marzipanen upp som följer med mellan lagren. När ekfaten väl kickar in i smaken går det ganska sakta och gommen får sin melodi med en för mig nu nästan unken ton. Måste säga att det är ngt annorlunda, som att dricka hallonsaft som är precis på vippen att börja jäsa. Det är ingen dålig upplevelse alls även om jag kanske inte dricker jäst hallonsaft så värst ofta. Den är komplex och snirklar sig genom gommen på ett föredömligt sätt. Snyggt, elegant och oväntat precis å som jag vill ha det
Avslut
Långt och stiligt och en mycket finstämd melodi.
Beskrivning / Sammanfattning
Jag kan inte sluta att tänka på en skön låt som spelas i mina öron när jag dricker denna. Mycket finstämt från Midlake och låten Roscoe som passar perfekt till denna whisky för mig ;-)

Hatten av för Speyburn.
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

3 Resultat - Visar 1 - 3  
 
Ordna 
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Magnus Hillman Skrivet av Magnus Hillman
oktober 14, 2015
Denna har jag sneglat på länge men har så lite erfarenhet av just Speyburn. Kanske dags att sluta snegla och göra slag i saken. Bra notes!
Som svar på tidigare kommentar

Putte Skrivet av Putte
oktober 15, 2015
Hej Magnus och tack!

Skicka över din adress (PM på fejjan) så ska du få ett sample :-)
Som svar på tidigare kommentar

testtest Skrivet av testtest
oktober 17, 2015
Använd gärna PM systemt på sidan! ;-)
3 Resultat - Visar 1 - 3  
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se