Recensionens detaljer

Poäng 
 
90
Näsa 
 
24
Smak 
 
22
Avslut 
 
23
Balans 
 
21

Whisky

Tastenote titel
En tung, komplex japan med kvalitet och karaktär som får många Islay-destillerier att önska att de ens var i närheten. Lagrad på ex-bourbonfat i runt 4,5 år och en kaxighet som får en Pitbull att kännas som en chiuaua..
Doft
Tjock, mullrande rök dundrar upp över kanten, tillsammans med tung sälta, mineral och lakrits tävlar de med tropiska frukter, såpa och lagerblad om vem som är tuffast i glaset. Torvröken går inte av för hackor. Komplexitet är nyckelordet. Det finns inte ett spår av ungdomlighet.
Smak
Den anländer med tyngd, torvrök och sälta. Den känns ganska torr på tungan och ändå kommer känslan av råolja fram för att sekunden senare ersättas med söt mint, ännu mer intensiv torvrök och syrligt trä. Diskmedel med citrondoft dyker också upp, hela karaktären är sammansatt, kryddig och het.
Avslut
Avslutet känns varmt och rökigt som en brandhärjad träbyggnad. Här finns också mint, bafucin halstablett, socker, citronolja och såpa. Här snackar vi låååångt avslut. Denna hänger med resten av kvällen.
Beskrivning / Sammanfattning
Även denna chichibu kommer till systembolaget som webbsläpp, under 40 flaskor (tror det är 36) inom kort (i skrivande stund slutet av september), men exakt datum vet jag inte. Otroligt fascinerad av denna ungdom som fullständigt kör över många äldre Islay-whisky i komplexitet och kaxighet. Hur bra kommer inte detta om bli om 10-12 år? Ojojoj, vilka förhoppningar jag har.

Poängintervall 88-92)

Cheers!
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

2 Resultat - Visar 1 - 2  
 
Ordna 
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Putte Skrivet av Putte
september 29, 2015
Fantastisk note Magnus.

Denna måste man ju bara försöka lägga vantarna på..
Som svar på tidigare kommentar

Magnus Hillman Skrivet av Magnus Hillman
oktober 14, 2015
Tack Patrik! Ja den vill man verkligen ha i skåpet. Den kommer snabbt att dra i väg prismässigt också så det gäller att inte vänta för länge. The Whisky Exchange har den för tillfället men priset på SB kommer nog att vara strax under om man räknar in frakt och skatt från TWE. Men vågar man vänta och chansa på en av väldigt få flaskor är frågan :-)
2 Resultat - Visar 1 - 2  
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se