Recensionens detaljer

 
Craigellachie 17
Whisky
Poäng 
 
85
Näsa 
 
23
Smak 
 
21
Avslut 
 
20
Balans 
 
21

Whisky

Tastenote titel
Craigellachie släpper sina första single malts.
Doft
Vaniljfudge och citron är det första som poppar in i huvudet. Efter ett tag så träder en fet vaxig i doften, nästan som stearin vax. Den är mycket frisk och efter en stund i glaset träder en doft av katrinplommon fram som tyder på att en viss del av faten kommer från sherry casks.
Smak
Vaniljen är med och även citrus som den direkt referensen när den träffar tungan. Den lite vaxiga känslan finn även i smak och det är en intressant upplevelse. Efter ett tag i munnen träder en ekig ton fram och den börjar spreta lite och går mot att bli sträv.
Avslut
Ganska kort och kanske lite slät. Man får intrycket att den skulle ha gett ännu mer i cask strength, men det är absolut ingen dålig whisky vi pratar om.
Beskrivning / Sammanfattning
Cragellachie visar upp sig i full blom. Detta är mycket intressant och vi kan ana vad detta skulle kan leda till. Craigelleachie har ett helt lagerhus fullt med whisky som tidigare endast gått i olika blends men nu får se dagens ljus som single malt. Ska bli väldigt intressant att följa.
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

1 Resultat - Visar 1 - 1  
 
Ordna 
 
Magnus Hillman Skrivet av Magnus Hillman
november 19, 2014
Tackar! Mycket intressant och trevlig läsning. Kul med whisky som går sin egen väg, ska absolut testas.
1 Resultat - Visar 1 - 1  
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se