Recensionens detaljer

Poäng 
 
85
Näsa 
 
22
Smak 
 
21
Avslut 
 
21
Balans 
 
21

Whisky

Tastenote titel
Kilchoman Port Cask släpptes på systembolaget den 1:a oktober 2014 och sålde slut i princip direkt. Rökig whisky som lagrats full ut i ex Ruby Port fat. Detta är första utgåvan man har släpp med denna lagring från Kilchoman men är beprövad av många andra sedan tidigare och till både lyckat och mindre lyckade fall. Ett sådan lyckat exempel om vi ser till att det är rökig whisky och Port fat, är Benriach Solstice 15 & 17 som är enligt undertecknad något man bör få prova.

Let´s go on shall we.....
Doft
En söt, honungsmarinerad baconbit på en askbädd. Så skulle jag kunna sammanfatta detta. Tydlig jordgubbssylt, röda vinbär tillsammans med krämig kola. Men vi har inte bara ett söt kalas utan här finns även en uppfriskande kryddighet av ingefära och lite rosé peppar tillsammans med citrus.
Stor komplexitet....vi fortsätter....
Gummi, lätt lakrits och bakom en ton av skumbanan. Stundtals lätt stickig men inte så att det tar över. Efter en tid utvecklas en lätt bakomliggande doft av dill.
Riktig intressant doft....
Smak
Stor fyllig och kryddig start men backas snart upp av de söta inslagen. Lätt oljig textur. Fortsatt söt av jordgubbssylt tillsammans med aska. Fatet tar plats och ger en lätt sträv känsla på tungan med kryddig ek och sälta.
Avslut
Lång eftersmak med medelfyllig kropp. Grape frukt och apelsinskal med en något större ek ton och sälta än i smak. Mynnar ut i en lätt besk smak med ek, aska, ingefära, och grape.
Beskrivning / Sammanfattning
En relativt bra utgåva men kanske inte riktigt den sammanhållningen jag hade önskat. Doften utlovade en hel del som man hade önskat skulle fortsätta linan ut. Det känns som om delar ligger på vartannat mer än ihop med varandra.
Men här finns fina kvalitéer och vi hoppas att det kommer ytterligare en Port Vin variant längre fram då den fått ligga till sig lite mer än de 3 år som vi har här.
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

 
 
Ordna 
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
 
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se