Recensionens detaljer

 
Lagavulin 16
Whisky
Poäng 
 
90
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
23
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Lagavulin 16...ett måste i varje whiskyskåp
Doft
Stor komplex doft. Lägerelds rök och nytjärad eka. Röken är av den jordiga, ask liknade karaktären och tillsammans med sherry sötman hålls röken på plats och allt spelar i harmoni med varandra. Här finns även Citrus, ek toner och mint. Bakom skymtar sötlakrits marsipan och även en släng av piptobak.
Smak
Börjar sött och övergår till det lite torrare hållet. Stor smak med rök, aska, mint och sälta. Även citrusen får chansen att spela med tillsammans med de söta sherry frukterna Munkänslan är oljig och fyllig.
Avslut
Lång eftersmak med böljande röktoner och sälta. Även marsipan fast i en mer koncentrerad form. Fet och oljig med en svag tvålig ton som övergår i beska.
Beskrivning / Sammanfattning
Måste erkänna att det var ett bra tag sedan jag gjorde en analys av denna whisky. Man har pimplat i sig flaska efter flaska men ”bara” njutit av tillfällena. Ibland vill man ”bara” sitta och dricka utan att analysera ”söder” tillfället.
Denna whisky håller vad den lovar år efter år, även om det den senare tiden har blivit något ”lättare” i in framtoning än hur det varit. Detta är dock markant och denna är ett måste i varje whisky hylla.
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

 
 
Ordna 
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
 
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se