Compass Box Peat Monster for SWF Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/53/7c/2d/IMG-20170120-205918-15-1485432598.jpg
 
89 (1)
0
Compass-box-peat-monster-swf.jpg

Whisky

Distilleri
Undisclosed
Varumärke/Serie
Compass Box
Ursprungsland
Skottland
Whiskytyp
Blended Malt
ABV (%)
46
Antal flaskor
2000
Lagrade år
NAS
Övrigt om flaskan
Special for Svenska whiskyförbundets medlemmar

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
89
 
Poäng 
 
89
Näsa 
 
23
Smak 
 
23
Avslut 
 
21
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Compass Box med den brilliante blendern John Glaser i spetsen har under senare år släppt den ena fantastiska whiskyn efter den andra. Glaser laborerar med alla typer av malter och lyckas få fram enastående resultat. Inte minst med deras stora försäljningssucce Peat Monster som nu alltså fått en helt svensk variant speciellt blandad för Svenska whisky förbundets medlemmar. Man kan ana att den har anpassats för de kräsna svenska röknäsorna.
Doft
Initial söt nos med nötig citronlakrits och en tydlig vanilj. Vi snackar lägereldsrök i den här. Nästan som att kasta doftljus i elden. Utvecklas vidare med lite läder, en finstämd tjära finns i bakgrunden liksom ingefära och kanel. Vilken doft, jag älskar den söta lägereldsröken, kan Caol Ila vara en av ingredienserna månne?
Smak
Söt, lakrits och citrus även i gommen. Päronglass och kiwi dyker upp som udda fåglar och kvittrar finstämt i gommen. Riktigt trevlig och välbalanserat från Mr. Glaser och co. Kanske t.o.m. den bästa Peat Monster jag provat. Väldigt len och mjuk i jämförelse med originalet och samtidigt ger den ett robust intryck som en riktigt bra rökare bör och ska göra.
Avslut
Balanserat och välkomponerat, Helt enkelt snyggt.
Beskrivning / Sammanfattning
Hatten av för en grym blend från the master himself. Man bli inte mindre frälst av Compass Box efter denna. Rekommenderas starkt om du får tag i någon.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se