Glenlivet Signatory TWE exclusive #9460 Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/4f/20/28/glvsig1981v3-2-1478808274.jpg
 
90 (1)
0

Whisky

Distilleri
Glenlivet
Oberoende buteljerare
Signatory Vintage
Ursprungsland
Skottland
Region
Speyside
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single cask
  • Single Malt
Destillerad
19811105
Buteljerad
20140923
Fattyp
Sherry
Fatbeskrivning
Refill sherry hogshead
Fatnummer
9460
ABV (%)
52
Antal flaskor
140
Lagrade år
32

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
90
 
Poäng 
 
90
Näsa 
 
24
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Tänk så skulle du få åka till Skottland med jobbet till Signatory Vintages stora lagerhus och testa whisky - visst vore det fantastiskt? Tänk så fick du vara delaktig i att välja ut ett fat till buteljering som sedan säljs? Det är precis vad personalen på den världsrenommerade whiskybutiken The Whisky Exchange i London har fått göra och detta är en av de många buteljeringar som har släppts.
Doft
Här luktar det gamla skolans whisky asså.. Wow! Uttrycket "gamla tidningar" gör sig bra här. Saftiga och mogna frukter (persika, plommon och torkade dadlar). Kryddor och örter också, i massor! Nejlika, anis och en ganska kraftig doft av söt kanel och garam masala.
Smak
En besvikande chock kommer vid första sip: kryddig och verkligen dunderspetsig och allmänt spritig.. vart tog smaken vägen egentligen? Hit med några droppar vatten!

Med vatten: Där hände en hel del! rosvatten och cigarrlåda, kåda, gammaldags gräddkola, övermogna klementiner, bliw blåbärstvål och skogsmossa, nougat, jordgubbstårta och en mild touch av tobak
Avslut
Sötman backar ett steg och bränt socker, sirap och nougatpraliner från aladdin kommer i vågor bakom en smak av anis, tydligare än vad den var i smaken.
Beskrivning / Sammanfattning
Doften är något som verkligen sticker ut, herrejösses vad gott!! Även om smaken inte var kopplat till doften först så gick det att rädda med några droppar vatten (något som undertecknad nästan aldrig brukar tycka). Detta är en riktigt bra whisky som har väldigt mycket som jag vill ha. Men med tanke på åldern så hade jag hoppats på en längre eftersmak och fylligare mun.. Om man ska vara riktigt petig ;)
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se