Nikka From The Barrel Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/33/ff/71/japan-nik10-73-1474921214.jpg
 
83 (1)
0

Whisky

Distilleri
Undisclosed
Ursprungsland
Japan
Region
World
Whiskytyp
Blended
ABV (%)
51.4
Lagrade år
NAS
Nr. Systembolaget
551

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
83
 
Poäng 
 
83
Näsa 
 
21
Smak 
 
21
Avslut 
 
21
Balans 
 
20

Whisky

Tastenote titel
En whisky som för några år sedan nästan blev en självklarhet att ha i sitt whiskyskåp hos varje svensk. En blend av både olika destillerier och sädesslag. Jag kan erkänna att jag inte är så mycket för japanska whiskies, så om du är en beundrare av deras hantverk så kanske du ska ta mina poäng med en nypa salt :)
Doft
God sherrydoft när man nosar på avstånd som är lite i stil med en schysst, balanserad singelfatsutgåva från Glengoyne, dock lite skarpare. Det är rikligt med apelsinskal och.. Är det torkad mango, tro? Jag vill även påstå att jag kan känna av några riktigt smygande, flyktiga dofter av smörkola, honung och Ahlgrens bilar vilket jag nästan kan svära kommer från någon form av amerikansk ek.
Smak
Den är mycket mer sherrystinn i smaken jämfört med sin doft asså, utan tvekan! Här övergår de flyktiga, elegantare tonerna över till blaffigare riktningar - spritpenna, lacknafta, balsamvinäger.. Däremot om man har den i munnen länge och salivet börjar blanda sig med whiskyn så ges det plats till de flyktiga tonerna som det skymtades av i doften: smörkolan gör en repris och det kommer även fram en mild och krämig smak av päronyoghurt.
Avslut
Smack säger det och en söt och mild rökpuff kommer fram från ingenstans och försvinner nästan lika fort som den tittade fram..! Den byter sedan tillbaka till något man känner igen från innan - en kraftigt nedtonad sherrysträvhet och en lätt ekighet.
Beskrivning / Sammanfattning
Återigen så måste jag säga att jag hittills inte har hittat en japanare som jag anser är något riktigt bra ännu, men denna står i alla fall högst bland dem jag har testat. Riktigt kul att man lätt glömmer att man dricker en blend, men också att man kan ha en relativt snäll prislapp för kvalité på denna nivå. Det är inte svårt att känna, även om kanske just denna inte är ett måste för mig att ha i skåpet (som den dock verkar vara med resten av Sverige).
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se