Nikka Yoichi 10 Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/bf/2f/be/japan-yoi1-73-1474475844.jpg
 
87 (1)
0
nikka_yoichi_10.jpg

Whisky

Distilleri
Nikka
Ursprungsland
Japan
Region
World
Whiskytyp
Single Malt
ABV (%)
45
Lagrade år
10

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
87
 
(Updated: februari 14, 2017)
Poäng 
 
87

Whisky

Tastenote titel
Japanska Nikka drog för något år sedan in hela sin åldersangivna core range och stängde dörren. Det har satt sina spår på dessa utgåvor inte minst har priset gått upp markant då efterfrågan är väldigt hög på Japansk whisky. Men denna 10:an är ändå relativt lätt att få tag på även om priset gått upp på andrahandsmarknaden.
Beskrivning / Sammanfattning
D. söt, unken röknos med en virvlande citrus och vanilj. Hasselnöt och mandel öser på. Det här är en riktigt trevlig nos med en väldigt frisk och fräsch framtoning. Kan inte annat än dra lite paralleller till Springbank då detta lite påminner om deras lätt rökta profil i deras tioåriga instegswhisky.

S. lätt söt, rökt grillad citron (hur tusan gick det ihop). Vaniljhjärta, mandel och florsocker som snurrar runt i gommen. Den landar ganska mjukt bak på tungan och det som från början var ganska pang på stillar sig med tiden i munnen. Den får ett värdigt avslut om än något kort. Inte alls dumt men upplever den som något vek mot slutet och den orkar inte riktigt hela vägen.

Japaner kan, det vet vi ju sedan tidigare och det är nästan lite väl tillrättalagt även om just denna 10 åring visar upp en mycket vital och frisk sida. Jag har provat just denna 10 åring vid flera tillfällen och det har varit konstant bra upplevelser. Tyvärr så är denna 10 åring alltså bortplockad från repertoaren. anledningen är den kraftigt ökande efterfrågan på kvalitetswhisky från Japan. Skulle du ändå hitta en för under tusenlappen så kan det vara värt att fundera över ett köp.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se