Box 2nd step 02 Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/9e/63/8e/nt4owb497ngpwdzc6hr7-35-1473191163.jpg
 
88 (1)
0
box-whisky-2nd-step-02.jpg

Whisky

Distilleri
Box whisky
Ursprungsland
Sverige
Region
World
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
  • Bourbon
  • Sherry
ABV (%)
51.2
Antal flaskor
5096
Lagrade år
04
Nr. Systembolaget
85833

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
88
 
Poäng 
 
88
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
21
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Då var det dags att ge sig på det senaste från Box gänget och vi har kommit till 2nd step 02. Jag fick den stora äran att närvar på releasen av just denna direkt på distilleriet den 26 augustii.
Doft
Initialt söt honung och apelsin. En lätt nötig ton träder sakta igenom och torkad frukt i form av äpple och aprikos. Förhållandevis djup doft trots sina ringa ålder. Den här är verkligen påväg. Jag har inte skrivit ner det ännu men 01:an i 2nd step serien är en av de bättre Boxarna jag provat hittills när det gäller officiella buteljeringar. Denna faller inte långt ifrån.
Smak
Först söt apelsin/aprikos marmelad som sedan går mot det lite torrare och mer ekigt sherryaktiga hållet. I bakgrunden lirar en vanilj och nötblandning lite fränt på tungan. Man har svårt att tro att detta faktiskt kommer från Box. Men visst finns det en ungdomlighet och spritighet som inte går att friseras bort. Roger har trollat så gott han kan och när man frågar maestro själv så är det självklara svaret att den är just "påväg", men inte klar. Vi får se det som ännu ett steg mot perfektion. Med 01:an hände något speciellt, som om man lade i en helt ny växel jämfört med early days. Kanske är det ändå bara 2:ans växel vi pratar om och jag tror mig förnimma en RR, med minst 6 växlar så vi går mot fantastiska tider.
Beskrivning / Sammanfattning
Sammanfattningsvis så är det som vanligt ett oehört trevligt inslag i den svenska whisky myllan när Box släpper något nytt. Jag vågar faktiskt sticka ut hakan och säga att Box just nu leder det svenska rejset. Inte enbart när det gäller whisky och hur den smakar utan på det sättet som de driver på och utvecklar sin affär som whiskypionjärer och producent. Det finns ambitioner som vida överstiger resterande aktörer och inte minst så har man en plan som sträcker sig långt utanför våra gränser. Jag är en stolt fatägare på Box och fler kommer det att bli, var så säkra.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se