AnCnoc 24 Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/1f/3a/83/ancnoc-24-year-old-whisky-28-1472580092.jpg
 
89 (2)
0

Whisky

Distilleri
Knockdhu
Varumärke/Serie
AnCnoc
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
Single Malt
ABV (%)
46
Lagrade år
24

Vad besökare tyckte

2 tastenote

Poäng 
89
 
Poäng 
 
88
Näsa 
 
22
Smak 
 
23
Avslut 
 
21
Balans 
 
22

Whisky

Doft
Detta börjar bra. Jag tycker att det finns influenser som tyder på både bourbon- och sherryfat. Godisnappar, klementiner, glöggkryddor (typ kryddnejlika och pommerans), bittermandel och söta röda äpplen. Sedan kommer också något bekant - physalis som jag så ofta hittar i bland annat deras tolvåring. Efter en stund i glaset kommer osötat risgrynsgröt tillsammans med en lätt jästaktig sötma och långt bak en dold beska av muskotnöt. Mycket dofter här!
Smak
Mer balanserad än i doften, mustig och komplex men med en lätt konsistens : physalis igen, klementiner, blodapelsin, flädersaft, knäckebröd och anis. Jag hittar även en fruktig smak av rambutan blandat med lätt mjölkchoklad.. Eller kanske till och med blandat med vit choklad (hej kinder ägg!)
Avslut
Tungan strävar till sig lite som en tungt sherrylagrad singelfatsutgåva med hög alkoholhalt, men inte på ett sätt som blir jobbigt. Smaken i sig är även mer än bara sherrydrypande russin - rambutan igen, fast omogen denna gång och med ananas som sedan går över till mild honungsmelon
Beskrivning / Sammanfattning
Förvånansvärt bra! Jag kan tycka att Ancnoc många gånger gör sig bäst när de är lite yngre (många av deras NAS-utgåvor håller väldigt hög klass enligt mig), just för att jag inte har blivit så imponerad av deras äldre utgåvor (dvs 20+ år) men denna visar ju att de kan mer än så!
Var denna recensionen till någon hjälp? 
Poäng 
 
89

Whisky

Tastenote titel
An Cnocs senaste vintage som följer efter 22 åringen som kom för c:a ett år sedan. Denna har funnits ett tag ute på marknaden men först nu nått den svenska marknaden (släpptes 2:a september).
Beskrivning / Sammanfattning
Doft: Söt vanilj som puffar på rätt hårt. mandarin och apelsin marmelad. Något kryddstark och pepprig. Med tid i glaset får jag en sötare mer bourbonlik vanilj och sötlakrits, häftigt värre! Mycket intressant näsa detta som slingrar sig och ger ett närmast kameleontliknande uttryck.

Smak: Oj pang på med söt citrus och vanilj. Kryddstark först men sedan breder den ut sig i munnen med en mer tydlig ekfat bak på tungan. Bra skit som man skulle kunna rama in det. Efter ett antal sippar hittar jag sötlakritsen även om den är väldigt svag. Jag gillar detta väldigt mycket och kan gott tänka mig en av dessa i hyllan.

Sammanfattning. Som vanligt ett mycket stabilt släpp från lilla Knockdhu som med sin AnCnoc gång efter annan släpper fantastiska wirrar. Även om jag förmodligen inte hade gissat på 24 år så är det riktigt bra och väl värd en köprekommendation.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se